Πώς να “ξεφύγετε” από τις σκέψεις για τον/την πρώην σας!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Πώς να «ξεφύγετε» από τις σκέψεις για τον/την πρώην σας!«Κλείστε» οριστικά το κεφάλαιο του πρώην στη ζωή σας… γιατί τα καλύτερα έρχονται! Μπορεί να χωρίσατε πρόσφατα ή να μην μπορείτε να τον βγάλετε από το μυαλό σας, αλλά οι συνεχείς σκέψεις για τον/την πρώην σας δεν θα σας αφήσουν να προχωρήσετε μπροστά. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να «ελέγξεις» το νου, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποδεχθείτε την κατάσταση και να σταματήσετε να τον σκέφτεστε από το πρωί μέχρι το βράδυ…

Αντικαταστήστε τη σκέψη του πρώην με κάτι θετικό

Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεστε τον πρώην σας, αντικαταστήστε την αρνητική σκέψη με μια θετική. Όταν περνά από το μυαλό σας η φράση: «μου λείπει», πάρτε μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε μια εμπειρία ή ένα αστείο γεγονός πού θα σας κάνει να χαμογελάσετε.

Πώς να «ξεφύγετε» από τις σκέψεις για τον/την πρώην σας!

Βάλτε σε μια κούτα ο,τι αντικείμενο τον θυμίζει

Ο,τι θυμίζει την πρώην σχέση σας, από φωτογραφίες και δώρα, μέχρι βιβλία και κοσμήματα πρέπει να απομακρυνθεί από το σπίτι σας. Βάλτε σε μια κούτα κάθε αντικείμενο, που συνδέεται μαζί του και κρύψτε την στο πατάρι ή δωρίστε την σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Μην μένετε μέσα στο σπίτι, αγκαλιά με τη φωτογραφία του… σας κάνει κακό!

Βγείτε έξω με τους φίλους σας και γνωρίστε νέα άτομα

Μιλήστε με την παρέα ή την οικογένεια σας και βγείτε έξω μέχρι το πρωί. Μιλήστε για άσχετα πράγματα, διασκεδάστε και χορέψτε μέχρι το πρωί. Το μυαλό σας θα ξεφύγει από το χωρισμό, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε νέες γνωριμίες… και ό,τι ήθελε προκύψει!

Περιορίστε την επαφή μαζί του

Μετά από έναν χωρισμό πρέπει να περιορίσετε την επαφή σας με τον πρώην… στο ελάχιστο! Αν σκέφτεστε να τον πάρετε τηλέφωνο, διαγράψτε την επαφή από το κινητό σας. Παράλληλα, μην επισκέπτεστε καθόλου το προφίλ του στο facebook ή το twitter, γιατί δεν θα μπορέσετε ποτέ να τον βγάλετε από το μυαλό σας! Ο πειρασμός είναι μεγάλος, για αυτό πάρτε δραστικές αποφάσεις.

Πώς να «ξεφύγετε» από τις σκέψεις για τον/την πρώην σας!

Ξεκινήστε γυμναστήριο ή ένα καινούριο χόμπι

Αν θέλετε να σταματήσετε να σκέφτεστε τον πρώην σας, ξεκινήστε ένα ολοκαίνουριο χόμπι ή πληρώστε μια συνδρομή στο γυμναστήριο. Δοκιμάστε ένα σπορ που πάντα θέλατε να κάνετε, αλλά δεν είχατε το χρόνο. Δεν είναι μόνο ότι θα ασκήσετε το σώμα σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας, αλλά ταυτόχρονα θα αποβάλλετε τα συναισθήματα και την επιθετικότητα ενός χωρισμού.

Αλλάξτε την καθημερινή ρουτίνα της ζωής σας

Η ρουτίνα της ζωής δυο ανθρώπων «ταράσσεται» μετά από έναν χωρισμό. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τις δικές σας συνήθειες. Για παράδειγμα, αντί να κάνει πίνετε καφέ στο σπίτι το Σάββατο, όπως κάνατε μαζί του, δοκιμάστε να κάνετε μια βόλτα και να δοκιμάσετε νέες γεύσεις καφέ.

Ταξιδέψτε σε μια περιοχή… που δεν έχετε ξαναπάει!

Ανεβείτε σε ένα ποδήλατο, στο τρένο ή σε ένα αεροπλάνο και εξερευνήσετε νέες περιοχές. Εάν βρίσκεστε σε λίγο δύσκολη οικονομική κατάσταση, θυμηθείτε ότι μπορείτε να επισκεφτείτε το εξοχικό ενός φίλου ή να οδηγηθείτε στο εξωτερικό, μένοντας σε ξενώνες με μηδενικό κόστος και κλείνοντας εισιτήρια online.

ΕΠώς να «ξεφύγετε» από τις σκέψεις για τον/την πρώην σας!κφράστε τις σκέψεις σας… στο χαρτί!

Άλλοι ξεδίνουν με το κλάμα, ενώ άλλοι μέσα από τη συγγραφή. Πάρτε μπροστά σας ένα χαρτί και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Γράψτε ο,τι περνά από το μυαλό σας και εκφράστε τα συναισθήματα σας. Θα μπορούσατε να γράψετε μια «ψεύτικη» επιστολή στον πρώην σας, η οποία θα σας βοηθήσει να του πείτε αντίο, την οποία αργότερα θα πετάξετε στα σκουπίδια.

Μιλήστε με έναν ψυχολόγο

Συχνά, ο πιο γρήγορος τρόπος για να απομακρυνθείτε από με καταστροφική εμπειρία είναι να δουλέψετε πάνω της με τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Βρείτε έναν θεραπευτή, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ανασυνταχθείτε και να προχωρήσετε μπροστά στη ζωή σας.

Αγοράστε ένα νέο κρεβάτι

Ήρθε η ώρα για ένα νέο κρεβάτι! Για πολλούς, το κρεβάτι αποτελεί ένα σημαντικό σύμβολο της σχέσης τους. Σίγουρα, το να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι που ξαπλώνατε με τον πρώην σας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εναλλακτικά, αγοράστε καινούρια σεντόνια και αλλάξτε θέση στο κρεβάτι σας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.