Πώς θα καθιερώσουμε ένα πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Πώς θα καθιερώσουμε ένα πρωινό πρόγραμμα γυμναστικήςΗ πρωινή γυμναστική φαντάζει ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα σας. Μπορεί να θέλετε απλά να αλλάξετε πλευρό και να ξανακοιμηθείτε, ωστόσο η δράση της εκγύμνασης, θα σας ωφελήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από συμβουλές, για να καθιερώσετε πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής.

1) Ετοιμάστε τις φόρμες σας από το προηγούμενο βράδυ. Όταν ξυπνάμε δεν είναι εύκολο να λειτουργήσουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Φροντίστε το προηγούμενο βράδυ να έχετε βάλει σε συγκεκριμένη θέση φόρμες, το mp3 σας και νερό στο ψυγείο. Εάν περιμένετε να τα κάνετε μόλις σηκωθείτε, είναι πιθανό να ξεχάσετε κάτι.

2) Αντιμετωπίστε ρεαλιστικά το χρόνο που σας μένει πριν τη δουλειά ή τη σχολή. Εάν θέλετε να είστε συνεπείς φροντίστε να υπολογίσετε το χρόνο που θα κάνετε για ένα ντους και να ετοιμαστείτε για τη δουλειά σας. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας, με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχετε άνεση χρόνου.

Πώς θα καθιερώσουμε ένα πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής3) Απαγορεύονται οι αναβολές. Το μαγικό κουμπάκι στο κινητό και γενικά στα ξυπνητήρια πρέπει να καταργηθεί από το πρόγραμμά σας. Σηκωθείτε κατευθείαν για να μη χάσετε τον παραμικρό χρόνο από την εκγύμνασή σας.

4) Ανοίξτε τα φώτα με το που ξυπνήσετε. Το φως δίνει την εντολή στο μυαλό σας, πως ο ύπνος έχει τελειώσει. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα γιατί κοιμάστε με άλλους, πηγαίνετε σε άλλο δωμάτιο και ανοίξτε τα φώτα.

5) Φροντίστε να έχετε ενημερώσει όσους μένουν μαζί σας πως θέλετε να σηκώνεστε νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε παρεξηγήσεις και μπορείτε να τους ζητήσετε να κάνουν ησυχία τις ώρες που θα κοιμάστε.

6) Κοιμηθείτε νωρίς για να είστε ξεκούραστοι. Εάν πέφτετε για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα θα είναι υπερβολικά δύσκολο να ξυπνήσετε στις 5 για να κάνετε γυμναστική. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε περίπου 7 ώρες καθημερινά.

Πώς θα καθιερώσουμε ένα πρωινό πρόγραμμα γυμναστικής7) Φροντίστε να έχετε φάει σωστά πριν κοιμηθείτε. Εάν για παράδειγμα φάτε βαριά ή πιείτε αλκοόλ, δεν θα σηκώνεστε με τίποτα. Φάτε ένα ισορροπημένο και ελαφρύ γεύμα με πρωτεΐνες και λαχανικά για να είστε πλήρεις ενεργειακά.

8) Δεν χρειάζονται υπερβολές. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το μέτρο και να μην κάνετε περίεργες ασκήσεις. Το σώμα θα είναι ακόμα νωθρό από τον ύπνο. Βάλτε τα δυνατά σας χωρίς να εξαντληθείτε, αφού ακόμα και τα 20 ποιοτικά λεπτά γυμναστικής και έντονης κίνησης αρκούν.

9) Επειδή η ώρα είναι βάρβαρη, δοκιμάστε να βρείτε έναν φίλο για να γυμνάζεστε μαζί νωρίς το πρωί. Δώστε ραντεβού για τρέξιμο και μερικές ασκήσεις. Με τον τρόπο αυτό θα σας γίνει μια ευχάριστη συνήθεια.

10) Προσέξτε. Δεν χρειάζονται όπως αναφέραμε ήδη υπερβολές για αυτό, όταν νιώσετε κουρασμένοι, μπορείτε να αφήσετε μια μέρα και να συνεχίσετε την επόμενη. Φροντίστε να «ακούτε» τον οργανισμό σας και τα όριά του.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr