Πώς να καθαρίσετε τις σουπιές και τα καλαμάρια

Συντάκτης: Flowmagazine

Σαφώς μπορείτε να βρείτε και τα δύο αυτά είδη θαλασσινών καθαρισμένα και φιλεταρισμένα. Ωστόσο, αν θέλετε να τα αγοράσετε φρέσκα παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές βήμα-βήμα για το καθάρισμά τους. 

Πώς να καθαρίσετε τις σουπιές και τα καλαμάρια

Σουπιές: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή στη ράχη τους, κατά μήκος μιας άκρης του κοκάλου, και το αφαιρούμε. Βάζουμε τη μύτη του μαχαιριού προσεκτικά μέσα στην κοιλιά και κόβουμε κατά μήκος, ώστε να ανοίξουν οι σουπιές. Από την κοιλιά τραβάμε το κεφάλι με τα εντόσθια και τα πετάμε. Κόβουμε και τα πλοκάμια τα οποία κρατάμε. Αφαιρούμε τη σακούλα με το μελάνι, με πολλή προσοχή, για να μη σπάσει και το πετάμε. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Πώς να καθαρίσετε τις σουπιές και τα καλαμάρια

Καλαμάρια: Χωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα τους προσεκτικά με τα χέρια. Κόβουμε και χωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια ακριβώς πίσω από τα μάτια. Αφαιρούμε και πετάμε το στόμα του καλαμαριού καθώς και το λεπτό κόκαλο που υπάρχει στο σώμα του. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε δέρμα και πτερύγια (αν θέλετε τα κρατάτε). Κόβουμε το καλαμάρι στη μέση, στην κάθετη ρωγμή, και αφαιρούμε όλα τα εντόσθια από το εσωτερικό του. Το ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και το στεγνώνουμε ταμπονάροντας με χαρτί κουζίνας.

Πώς να καθαρίσετε τις σουπιές και τα καλαμάρια

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…