Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας σαν μοντέλο της Victoria’s Secret

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Τα μαλλιά των μοντέλων της Victoria’s Secret είναι πάντα τόσο μοναδικά όσο και τα κορμιά τους. Θέλετε να φτιάξετε και εσείς τις τέλειες μπούκλες τους;

Σας παρουσιάζουμε τα βήματα που πρέπει να κάνετε, για να αποκτήσετε και εσείς τέλειες μπούκλες, όπως τα αγγελάκια της Victoria’s Secret!

Τι θα χρειαστείτε

  • Μια βούρτσα
  • Ένα σίδερο μαλλιών για μπούκλες
  • Λαστιχάκι μαλλιών
  • Διαχωριστικό κοκαλάκι
  • Λακ/σπρέι μαλλιών

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

1. Διαχωρίστε τα μαλλιά σε δύο τμήματα και κρατήστε το ένα με κοκαλάκι

Χωρίστε τα μαλλιά σας στο πίσω μέρος και έπειτα φέρτε τα όλα προς τα εμπρός, ώστε να έχετε δύο τμήματα μπροστά. Σκεφτείτε τα ως “αριστερά” και “δεξιά”. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από όποια πλευρά προτιμάτε, πιάστε τα μαλλιά σας με διαχωριστικό κοκαλάκι οριζόντια, έτσι ώστε να έχετε ένα τμήμα πάνω και ένα κάτω.

2. Κάντε μπούκλες

Αφού έχετε χωρίσει τα μαλλιά σας σε δύο μέρη, κρατήστε το σίδερο κατακόρυφα με το σφιγκτήρα στραμμένο προς τα μέσα (ή προς τον καθρέφτη, αν είναι πιο εύκολο να το σκεφτείτε έτσι). Σφίξτε τα μαλλιά σας προς τα κάτω κοντά στα άκρα, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά να κολλήσουν στο τέλος εάν έχετε μακριά μαλλιά, ή 1 εκατοστό έξω εάν έχετε κοντά έως μεσαίου μήκους μαλλιά. Αυτό δίνει στα μαλλιά σας τη ζωντανή φυσική καμπή αντί για στρογγυλές μπούκλες.

3. Κατσαρώστε το κάτω μέρος

Κάντε ό,τι κάνατε και στο βήμα 2, απλώς στο κάτω μέρος τον μαλλιών. Θυμηθείτε να κρατήσετε το σίδερο μαλλιών μόνο για 5 δευτερόλεπτα πάνω στα μαλλιά ώστε να μην τα κάψετε.

Τώρα, προσέξτε, γιατί αυτό το μέρος είναι σημαντικό: “Μπορεί πραγματικά να καταστρέψετε την μπούκλα αν βγάζετε το σίδερο μαλλιών έξω από λάθος πλευρά” λέει η κομμώτρια και hair stylist Sarah Potempa. Αφήστε κάθε μπούκλα να κρυώσει, ενώ επαναλαμβάνετε τα ίδια βήματα γύρω από το κάτω στρώμα του κεφαλιού σας, μετακινώντας το σίδερο σε τμήματα 1 εκατοστού καθώς προχωράτε.

4. Αφήστε τα μαλλιά να κρυώσουν

Εάν τα μαλλιά σας μοιάζουν με μεγάλες στητές μπούκλες σε αυτό το σημείο, αυτό είναι καλό! Αντισταθείτε στην επιθυμία να τις διαχωρίσετε με τα χέρια σας. Είναι σημαντικό να αφήσετε τα κυματιστά μαλλιά σας να ρυθμιστούν μόνα τους και να δροσιστούν. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, μπορείτε να τα αγγίξετε. Αυτή η περίοδος θα εξασφαλίσει ότι ο κυματισμός στα μαλλιά σας θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

5. Διαχωρίστε τις μπούκλες

Τώρα πρέπει να ξεχωρίσετε τις μπούκλες. Πρώτα, περάστε τα δάχτυλά σας απαλά ανάμεσα από κάθε μπούκλα. Στη συνέχεια, αφού έχετε τελειώσει με τα προηγούμενα βήματα, χρησιμοποιήστε ένα hairspray ή λα από τη ρίζα των μαλλιών μέχρι τη μέση.

6. Ολοκληρώστε την εμφάνιση

Για να δώσετε στα μαλλιά σας την τελική πινελιά που χρειάζονται, ώστε να δείχνουν λαμπερά και περιποιημένα, τρίψτε μια σταγόνα από ένα λαδάκι μαλλιών στις παλάμες σας για να ζεσταθεί το προϊόν και απλώστε απαλά στις άκρες των μαλλιών.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.