Πώς να κάνετε καθαρισμό πνευμόνων και βρογχικών σωλήνων

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Για να διατηρήσουμε την υγεία των πνευμόνων και των βρογχικών σωλήνων μας, πέρα από την επαφή με τη φύση όποτε μπορούμε και την αποφυγή ρυπασμένων περιβαλλόντων, είναι επίσης πολύ σημαντικό να μάθουμε να αναπνέουμε συνειδητά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακούμε συχνά για την ανάγκη να κάνουμε καθαρισμό ήπατος, νεφρών, δέρματος ή ακόμα και εντέρου από καιρό σε καιρό. Ωστόσο, γιατί δεν ακούμε ποτέ να κάνουμε καθαρισμό πνευμόνων και βρογχικών σωλήνων; Aυτά είναι τα όργανα που υποφέρουν από τις εξωτερικές συνέπειες της ρύπανσης και των συσσωρευμένων τοξινών καθημερινά. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να κάνετε έναν καθαρισμό πνευμόνων και βρογχικών σωλήνων για να βελτιώσετε το αναπνευστικό σας σύστημα και τη συνολική υγεία σας.

Μην ανησυχείτε· αυτές είναι φυσικές, οικονομικές και πολύ απλές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα! Τι είναι ο καθαρισμός πνευμόνων και βρογχικών σωλήνων; Ο καθαρισμός πνευμόνων και βρογχικών σωλήνων είναι διαφορετικός από αυτούς που επικεντρώνονται σε άλλα όργανα, καθώς απαιτεί μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τα αποτελέσματά του είναι λίγο πιο αργά. Γι’ αυτόν το λόγο, αντί να το κάνουμε για 15 ημέρες ή ένα μήνα, πρόκειται για να ενσωματώσουμε αυτές τις αλλαγές σταδιακά στην καθημερινότητά μας και σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η κατάσταση των πνευμόνων μας αντανακλάται στο δέρμα μας. Αυτό το όργανο εκτελεί το μέγιστο έργο αναγέννησής του από τις 3 έως τις 5 το πρωί και επηρεάζεται πολύ αρνητικά από το συναίσθημα της θλίψης, σύμφωνα με αυτήν την πίστη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε έναν κατάλληλο καθαρισμό των πνευμόνων και των βρογχικών σωλήνων φυσικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσετε πώς βελτιώνεται σημαντικά η συνολική σας υγεία!

Κίνηση και ιδρώτας

Η άσκηση δεν μπορεί να λείπει από κανέναν τύπο καθαρισμού. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούμε μια άσκηση με μέτρια ένταση τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Αρκούν 20 ή 30 λεπτά αν μπορείτε να αρχίσετε να ιδρώνετε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που δεν ιδρώνουν εύκολα, μπορείτε να συνηθίσετε να καταναλώνετε τζίντζερ καθημερινά για να βελτιώσετε αυτόν τον μηχανισμό. Αυτό μπορεί να καταναλωθεί σε εκχυλίσματα, ποτά και smoothies, ή ως μπαχαρικό μέσα στα φαγητά.

Επαφή με τη φύση

Οι άνθρωποι που ζουν σε φυσικά περιβάλλοντα έχουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι εκείνων που ζουν σε πόλεις, καθώς η αστική ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει σοβαρά την υγεία των πνευμόνων. Εφόσον είναι δύσκολο να αλλάξουμε την κατοικία μας από τη μία μέρα στην άλλη, είναι καλό ανά διαστήματα να κάνουμε εξορμήσεις σε απομακρυσμένα μέρη στα βουνά ή στην παραλία. Αυτό μας επιτρέπει να αναπνέουμε πιο καθαρό αέρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε άσκηση σε αυτά τα μέρη για να βελτιώσουμε τη λειτουργία των πνευμόνων μας.

Πιπέρι καγιέν

Η σκόνη καγιέν είναι καυτερό μπαχαρικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την παροχή θερμότητας και τη βοήθεια στην απομάκρυνση της βλέννας. Για αυτό το λόγο, είναι μια καλή προσθήκη στον καθαρισμό των πνευμόνων και των βρογχικών σωλήνων.

Καλό είναι στην αρχή να το καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες. Μετά από κάποιες μέρες μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη δόση εάν το σώμα δεν έχει αντιδράσεις σε αυτό το πικάντικο συστατικό.

Τοποθετήστε φυτά Potus στο σπίτι σας

Αν και συχνά ζούμε στην πόλη, μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές για να αναπνέουμε πιο καθαρό αέρα. Μια απλή συμβουλή είναι να τοποθετήσουμε εσωτερικά φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα από τις τοξικές ουσίες στο σπίτι μας, όπως είναι το περίπτωση του Potus.

Το Potus μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στο υπνοδωμάτιο χωρίς κίνδυνο. Αυτό το φυτό θα απομακρύνει τα σωματίδια της φορμαλδεΰδης, της ξυλένης και της βενζένης που συσσωρεύονται στα σπίτια. Αυτές είναι τοξίνες που, όταν τις αναπνέουμε, μπορούν να μας προκαλέσουν πολλά είδη προβλημάτων. Άλλο ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του φυτού είναι ότι δεν απαιτεί πολλή φροντίδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι είναι τοξικό για τα κατοικίδια.

Μάθετε να αναπνέετε συνειδητά

Μοιάζει προφανές, αλλά είναι αναγκαίο να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά. Εάν ζούμε σε περιβάλλον με υψηλά ποσοστά ρύπανσης και αναπνέουμε χρησιμοποιώντας μόνο ένα μέρος της χωρητικότητας των πνευμόνων μας, οι πνεύμονές μας θα έχουν πολύ περιορισμένη λειτουργία και θα ατροφήσουν. Για αυτό τον λόγο πρέπει να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά.

Στην πραγματικότητα, αυτό έχει να κάνει με τη συνειδητή αναπνοή. Πρόκειται για μια ζωτική πράξη που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε και να το κάνουμε λανθασμένα. Οι περισσότεροι νιώθουμε την ανάγκη να,αναπνεύσουμε βαθιά μόνο κάποιες στιγμές.

Γενικά, τείνουμε να αναπνέουμε πολύ διακριτικά. Επιπλέον, πολλές καταστάσεις δημιουργούν αγωνία, φόβο ή άγχος, τα οποία περιορίζουν ακόμη περισσότερο την αναπνοή μας. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό ανά διαστήματα μέσα στην ημέρα να παίρνουμε μια βαθιά, συνειδητή αναπνοή.

Συνολικά, ο καθαρισμός των πνευμόνων και των βρογχικών σωλήνων είναι μια σταδιακή διαδικασία, αλλά παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα για τη συνολική μας υγεία. Επιπλέον, απαιτεί απλώς μια αλλαγή συνηθειών, δέσμευση και επιμονή.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.