Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μήπως ισιώνετε τα μαλλιά σας και μετά από λίγη ώρα βλέπετε στον καθρέπτη ότι έχουν φριζάρει ή ότι παίρνουν το σχήμα της «μπούκλας»; «Ναι» απαντούν οι περισσότερες γυναίκες με πολύ σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Αν όμως, αναζητάτε ίσια και λαμπερά μαλλιά πρέπει να κάνετε τις ανάλογες «θυσίες» και να ακολουθήσετε μερικά από τα παρακάτω μυστικά tips… και δεν θα χάσετε!

Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας!Κάντε ντους από το προηγούμενο βράδυ

Ειδικά, αν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα σπαστά, προτιμήστε να κάνετε ντους από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μην έχουν κρατήσει υγρασία πάνω τους. Μετά το ντους, σκουπίστε τα μαλλιά σας και τυλίξτε τα με μια πετσέτα, αφήνοντας τα να στεγνώσουν από μόνα τους.

Επενδύστε σε ένα σίδερο ισιώματος… υψηλής ποιότητας!

Τα φτηνά σίδερα συχνά δεν εκπέμπουν αρκετή θερμότητα και δεν διαπερνούν πλήρως την τρίχα. Τα επαγγελματικά σίδερα ισιώματος απελευθερώνουν ικανοποιητική θερμότητα και είναι κατασκευασμένα από κεραμικά υλικά, ώστε να μειώνεται η υπερβολική φθορά στα μαλλιά.

Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας!Δοκιμάστε μια σπιτική «θεραπεία» για ίσια μαλλιά

Ανακατέψτε φρέσκια τριμμένη καρύδα και λίγο χυμό lime. Τρίψτε το μίγμα πάνω στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Ύστερα, ξεπλύνετε το μείγμα με άφθονο νερό. Αμέσως, θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας ισιώνονται με μεγαλύτερη ευκολία και το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα για ίσια μαλλιά

Αγοράστε προϊόντα, σαμπουάν και conditioner, που βοηθούν τα μαλλιά σας να ισιώσουν αλλά και να παραμείνουν λεία. Πριν τα ισιώσετε, ψεκάστε τα μέχρι τις άκρες, είτε με ένα προϊόν που θα προστατέψει τα μαλλιά σας από τη θερμότητα, είτε με κάποιο προϊόν ισιώματος μαλλιών ή σιλικόνης.

Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας!Χρησιμοποιήστε λίγη λακ… χωρίς υπερβολές!

Αφού έχετε ισιώσει τα μαλλιά σας, φροντίστε να τα κρατήσετε ίσια με λίγη λακ ή ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος. Μην κάνετε υπερβολές, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα θερμά και υγρά μέρη, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα τα μαλλιά σας μπορούν να γίνουν και πάλι σγουρά.

Μην βουρτσίζετε ποτέ τα μαλλιά σας, όταν είναι βρεγμένα!

Αν και το βούρτσισμα των βρεγμένων μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο, είναι ικανό να δημιουργήσει ζημιές στην τρίχα σας. Προσπαθήστε να τα ξεμπλέξετε, αφού τα στεγνώσετε και με μαλακές κινήσεις για να μην σας φριζάρουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επισκεφτείτε το κομμωτήριο… μια φορά στους τρείς μήνες!

Μην ξεχνάτε τουλάχιστον μια φορά κάθε τρεις μήνες να απαλλάσσετε τα μαλλιά σας από τα νεκρά ή σπασμένα κύτταρα. Προσπαθήστε να κόβετε τις άκρες τους, ώστε να μην γίνονται σπαστά μετά από δύο ώρες. Κρατήστε τα μαλλιά σας υγιή με κάθε τρόπο!

Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά σας!Καλύτερα πιστολάκι ή σίδερο ισιώματος;

Σίγουρα το ίσιωμα με το σίδερο είναι πιο άνετο, αλλά με το πιστολάκι θεωρείται πιο αποτελεσματικό για τα πολύ σγουρά μαλλιά. Αν προτιμήσετε το πιστολάκι, πάρτε την ανάλογη βούρτσα και προσέξτε να μην το κρατάτε πολύ κοντά στα μαλλιά σας… γιατί θα τα κάψετε! Αν επιλέξετε το σίδερο, ξεκινήστε από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τελειώστε με το μπροστά για τη δική σας ευκολία.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.