Πώς να φτιάξετε εσπρέσο χωρίς μηχανή

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Πώς να φτιάξετε εσπρέσο χωρίς μηχανήΗ ιδιαίτερη και μεστή γεύση του εσπρέσο δεν αφήνει ασυγκίνητους τους λάτρεις του καλού καφέ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως από τότε που μπήκε για τα καλά στις ζωές των ελλήνων, δείχνουν να τον προτιμούν κατά πολύ από τον -πρώην αγαπημένο- στιγμιαίο καφέ. Πώς μπορούμε όμως να απολαμβάνουμε καθημερινά εσπρέσο χωρίς την ακριβή μηχανή καφέ; Σας παρουσιάζουμε μεθόδους και συσκευές με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε εσπρέσο.

Καφετιέρα χειρός

Μπορείτε να φτιάξετε εσπρέσο με καφετιέρα χειρός. Το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό και αλεσμένος εσπρέσο. Οι συγκεκριμένες καφετιέρες είναι συνήθως από ανοξείδωτο ατσάλι. Η χωρητικότητά τους και ο καφές που φτιάχνουν, αναλογεί συνήθως σε 3 ή 6 φλιτζάνια, ανάλογα το μέγεθος. Ανάλογη του μεγέθους είναι και η τιμή της καφετιέρας, που κυμαίνεται από 12 έως 20 ευρω. Η διαδικασία για τον καφέ είναι απλή.

  • Γεμίζετε το κάτω μέρος με νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από τη βαλβίδα.
  • Βάλτε από πάνω το μεταλλικό φίλτρο (σουρωτήρι) και γεμίστε το με εσπρέσο.
  • Βιδώστε καλά το επάνω μέρος της συσκευής και στη συνέχεια βάλτε το στο μάτι της κουζίνας.
  • Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, η πίεση που δημιουργείται από τον παγιδευμένο αέρα, σπρώχνει τον ατμό και το νερό προς τα πάνω, και γεμίζει το πάνω μέρος της συσκευής με ζεστό εσπρέσο.

Πώς να φτιάξετε εσπρέσο χωρίς μηχανήΕσπρέσο στιγμής

Εναλλακτική λύση για να απολαύσετε τον καφέ σας, είναι να επισκεφθείτε ένα σουπερ μάρκετ της αγοράς. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε, και με μια απλή μείξη με νερό, σας δίνουν τη μεστή γεύση του εσπρέσο. Μπορείτε μάλιστα να τον απολαύστε ζεστό αλλά και κρύο.

  • Βάζετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο στο φλιτζάνι σας
  • Προσθέτετε όση ζάχαρη θέλετε
  • Προσθέτετε ζεστό νερό (λίγο πριν βράσει) και ανακατεύετε

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr