Πώς να φτιάξεις ψεύτικο χιόνι για το δέντρο με 2 υλικά

Συντάκτης: Flowmagazine

Με δύο υλικά που δεν φανταζόσουν ότι συνδυάζονται μπορείς να φτιάξεις ψεύτικο χιόνι για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Αλλά πριν το μοιραστείς με τα παιδιά σου, κάνε μια ψύχραιμη εκτίμηση της κατάστασης.

Γιορτές έρχονται, το σπίτι θα το έχετε στολίσει (και αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, θα το κάνετε σύντομα), οπότε υποθέτω ότι έχουν μια χρησιμότητα τα tips που θα δώσουν άλλον «αέρα» στο διάκοσμο.


Διαβάστε επίσης: DIY χριστουγεννιάτικη διακόσμηση


Ακολουθεί μια πρόταση που όσοι έχουν παιδιά θα την εκτιμήσουν δεόντως. Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις παιδιά, πιστεύω ότι λίγο ψεύτικο χιόνι θα σου άρεσε πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ιδού, λοιπόν, πώς θα φτιάξεις ψεύτικο χιόνι με υλικά που έχεις στο σπίτι. Το πρώτο υλικό χρησιμεύει σε πολλές διαφορετικές εργασίες (από το καθάρισμα, μέχρι το να ξεφορτωθείς μια άσχημη μυρωδιά από το ψυγείο ή τον κάδο απορριμμάτων) – πρόκειται για τη μαγειρική σόδα. Οι πιθανότητες να έχεις το δεύτερο είναι 80-20%, αν ζει στο σπίτι κάποιος που ξυρίζεται – ναι, καλά κατάλαβες, θα χρειαστείς αφρό ξυρίσματος.

Πώς φτιάχνεται το ψεύτικο χιόνι

Η αναλογία είναι 1 προς 1: δηλαδή, μία κούπα μαγειρική σόδα και μία αφρό ξυρίσματος. Αναμειγνύεις με τα χέρια ή με ένα πιρούνι και προσθέτεις λίγες σταγόνες νερό. Πόσες; Όσες χρειαστεί μέχρι να δεις μπροστά σου το εφέ του χιονιού.

Ίσως χρειαστεί να βάλεις λίγο ακόμα νερό ή μαγειρική σόδα, ανάλογα με την υγρασία που έχει ο χώρος στον οποίον βρίσκεσαι.Αποτέλεσμα μια φορά θα δεις και θα είναι εντυπωσιακό!


Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού


Δες το παρακάτω βιντεάκι και θα καταλάβεις. Μετά το ψεύτικο χιόνι έχει κι άλλες ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις με αφρό ξυρίσματος για να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά μέσα στις γιορτές (σε πόσες παιδικές παραστάσεις να πάτε, πια;)

Βέβαια, για να μην υπάρχουν εκπλήξεις μετά στο σπίτι από πλευράς καθαριότητας, καλό είναι να κάνεις μια μικρή δοκιμή πριν πεις στα παιδιά την ιδέα – και να μην την πεις ποτέ, αν νομίζεις ότι μετά το σπίτι θα είναι σαν να έχει βομβαρδιστεί με αφρό ξυρίσματος! Επίσης, αυτονόητο ότι προσέχεις να μην εισπνεύσουν τα παιδιά ψεύτικες νιφάδες και να μην μπουν στο στόμα κανενός.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…