Πώς να επιλέξεις τα σωστά κοσμήματα;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τα κοσμήματα είναι ένα αξεσουάρ που πάντοτε απογείωνε και θα απογειώνει ένα ντύσιμο. Κάνουν τα look μας πιο «προσωπικά» και προσδίδουν αυτή την έξτρα λάμψη. Πώς, όμως, θα διαλέξουμε τα ιδανικά κοσμήματα για το εκάστοτε ντύσιμο ή γενικά για το στυλ μας;

Ασήμι ή χρυσό

Το αιώνιο πρόβλημα. Το ασήμι μπορεί να μας φαίνεται μουντό σαν χρώμα και το χρυσό πολύ επίσημο. Παλαιότερα υπήρχε και η πεποίθηση ότι δεν είναι ωραίο να μπερδεύουμε μέταλλα. Πλέον τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Σίγουρα το χρυσό αναδεικνύεται πολύ σε ξανθές επιδερμίδες και χρώματα. Όμως είναι καθαρά στην επιλογή του καθενός, και πλέον αφού δεν υπάρχουν οι περιορισμοί των συνδυασμών, μπορούμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί. 

Minimal ή σε πιο κλασικά κοψίματα

Ανεξάρτητα από το στυλ που έχουμε ως προσωπική επιλογή μπορούμε να προσθέσουμε είτε πιο minimal είτε πιο κλασικά κοσμήματα. Τα πιο απλά μπορούν να φορεθούν με πολλούς συνδυασμούς και σε πληθώρα. Σε αντίθεση, τα πιο κλασικά λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους καλό είναι να μην φοριούνται με υπερβολή. Ένα δαχτυλίδι ή ένα κολιέ αρκεί. 

Για ένα πιο boho look

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο μποέμ ντύσιμο, μπορείτε να επιλέξετε κοσμήματα με γεωμετρικά σχήματα ή με ημιπολύτιμους λίθους. Η bohemian κουλτούρα είναι πιο ελεύθερη στα «πρέπει» της. Βασικό χαρακτηριστικό της, όμως, είναι τα πολλά. Τι εννοούμε: πολλά κολιέ μαζί ή πολλά δαχτυλίδια ή πολλά σκουλαρίκια. Προσέχουμε, βέβαια, να μην το παρακάνουμε και φορτώσουμε υπερβολικά την εμφάνισή μας. 

Για το κλασικό total black ή total white 

 Για να εμπλουτίσουμε ένα κλασικό μονόχρωμο σύνολο και να το κάνουμε πιο εντυπωσιακό, τα χρυσά κοσμήματα είναι ο σύμμαχός μας. Μερικά δαχτυλίδια ή ένα κολιέ σε γραμμές και σχέδια πιο κλασικά (όπως αυτά που είναι της μόδας σε σχέδια που θυμίζουν 1920) θα αλλάξουν αμέσως το outfit. Τα σκουλαρίκια (είτε κανονικά είτε με κλιπ) θα είναι ιδανικά με τα μαλλιά μας πιασμένα πίσω σε έναν ατημέλητο ή slick κότσο. 

Κοσμήματα και υλικό

Είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουμε το υλικό που θα είναι φτιαγμένα τα κοσμήματά μας. Σίγουρα το κόστος ανεβαίνει όσο καλύτερη είναι η ποιότητα (π.χ. από χρυσό), αλλά υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις. Το επιχρυσωμένο ασήμι ή το απλό ασήμι είναι πολύ καλή επιλογή και μετά το ατσάλι (επιχρυσωμένο και αυτό ή μη). 

Τα κράματα χαλκού συνήθως οξειδώνονται πολύ εύκολα είτε με τον ιδρώτα, το νερό ή το άρωμα και δημιουργούν αυτόν τον ελαφρύ πρασινωπό χρωματισμό στο δέρμα. Πολλές επιδερμίδες είναι ευαίσθητες στα κράματα χαλκού ή εμφανίζουν αλλεργίες, οπότε καλό είναι να προσέξουμε πολύ την ποιότητα του κοσμήματος που θα αγοράσουμε.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.