Πώς να επιλέξετε το καλύτερο γυναικείο άρωμα

Συντάκτης: Αλίκη Μαυράκη

Όταν είστε σε αναζήτηση του τέλειου αρώματος, είναι δύσκολο να κρίνετε ποιο θα ταιριάξει μόνο κρατώντας το μπουκάλι και μυρίζοντας. Ένα καλό άρωμα πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ συμπληρωματικών αρωμάτων, διάρκειας και να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Τα αιθέρια έλαια προσφέρουν περισσότερα από τα συνθετικά όσον αφορά τη διάρκεια και την ισορροπία.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ του “eau de toilette” και του “parfum”. Εάν είστε περίεργοι, το “Eau De Toilette” είναι ένα αρωματικό νερό με περιεκτικότητα 4-15%, το οποίο προσφέρει συνήθως 3-4 ώρες διάρκειας στον χρήστη, ενώ το “Eau de Parfum” περιέχει μια υψηλότερη συγκέντρωση, περίπου 15-20%.

Εάν δεν είστε σίγουροι ή σίγουρες για το είδος αρώματος που σας αρέσει εσάς ή του ατόμου που θα λάβει το άρωμα, οι κατηγορίες αρωμάτων ή «οικογένειες» μπορούν να παρέχουν μερικές κατευθύνσεις. Σε αντρικά και γυναικεία αρώματα, οι λέξεις-κλειδιά για τις οποίες πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι: λουλουδάτο, φρέσκο, φρουτώδες, κιτρώδες, ανατολίτικο, ξυλώδες και πικάντικο.

Σύμφωνα με τη Λίζα Σάκλεϊ, ειδικό ομορφιάς της Givenchy, «είναι σημαντικό να μην φοράτε άρωμα ή αρωματισμένα προϊόντα σώματος όταν κυνηγάτε ένα νέο άρωμα, καθώς αυτό μπορεί να αλλοιώσει την ανάπτυξη του επιλεγμένου αρώματος.

Δοκιμάστε πάντα το άρωμα στο δέρμα σας για να δείτε πώς εξελίσσεται και πώς ταιριάζει τελικά με την προσωπικότητά σας. Καλό είναι να μη δοκιμάσετε περισσότερα από τρία έως τέσσερα διαφορετικά αρώματα ταυτόχρονα».


Δείτε επίσης: Τι διαφοροποιεί ένα αυθεντικό άρωμα από ένα άρωμα απομίμησης;


Πώς δοκιμάζουμε τα καλύτερα γυναικεία αρώματα;

Όλοι μας, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έχουμε μπει σε ένα κατάστημα, έχουμε ψεκάσει μερικά διαφορετικά αρώματα στον καρπό μας, τα έχουμε μυρίσει αμέσως και έπειτα έχουμε πάρει μια άμεση απόφαση για ποιο μας άρεσε περισσότερο. Αυτό μπορεί να φαίνεται ένας καλός τρόπος να δοκιμάσετε αρώματα, αλλά δεν είναι.

Ένας ασφαλής τρόπος για να επιλέξουμε άρωμα είναι είτε ψεκάσουμε το άρωμα σε χαρτί που απορροφά το άρωμα από απόσταση περίπου 15 εκατοστών, είτε να το δοκιμάσουμε στο δικό μας δέρμα. Αυτό θα μας δώσει μια ακριβή αναπαράσταση του πώς πραγματικά μυρίζει το άρωμα.

Θα λάβουμε υπόψη μας τις έντονες νότες κορυφής που γίνονται αντιληπτές αμέσως. Φυσικά, θα επιστρέψουμε στο άρωμα για να δοκιμάσουμε πώς εξελίσσεται με τον χρόνο καθώς εμφανίζονται οι καρδιακές και οι νότες της βάσης. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς το «στέγνωμα» αυτό είναι πώς θα μυρίζει το άρωμα για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.

Συντάκτης: Αλίκη Μαυράκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.