Πώς να δοκιμάσετε τα ελαφρά χτυπήματα ή “tapping” για απώλεια βάρους

Συντάκτης: Flowmagazine

Το “tapping” ή αλλιώς ελαφρά χτυπήματα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος θεωρείται μια αποτελεσματική τεχνική για απώλεια βάρους.

Ωστόσο χρειάζεται συγκεκριμένη τεχνική για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ας δούμε πώς γίνεται…

Πριν δοκιμάσετε να πατήσετε για απώλεια βάρους, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια δήλωση επιβεβαίωσης που να σας ενδυναμώνει και να σας εμπνέει.

Αυτό θα πρέπει να είναι μια θετική υπενθύμιση που σχετίζεται με τους στόχους απώλειας βάρους σας. Μπορείτε να επιλέξετε μια δήλωση όπως «θέλω να φροντίζω το σώμα μου» ή «Αξίζω να νιώθω καλά στο σώμα μου».

Όταν αισθάνεστε τον πειρασμό να φάτε υπερβολικά, μπορείτε να πείτε τη δήλωση επιβεβαίωσης καθώς αγγίζετε καθένα από τα εννέα σημεία πίεσης, επτά φορές στο μοτίβο κτυπήματος EFT.

Αυτά τα σημεία πίεσης είναι:

μπριζόλα καράτε (κεντρικό μέρος της σαρκώδους περιοχής στο εξωτερικό και των δύο χεριών)

φρύδι

πλευρά του ματιού

κάτω από το μάτι

κάτω από τη μύτη

πηγούνι

αρχή της κλείδας

κάτω από το μπράτσο

Αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος

Η αποτελεσματική απώλεια βάρους περιλαμβάνει τη δημιουργία θερμιδικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες μέσω της κίνησης και της άσκησης από όσες λαμβάνετε μέσω της τροφής που τρώτε.

Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με την υγιεινή διατροφή, την άσκηση και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. Μερικοί αποδεδειγμένοι τρόποι για να αρχίσετε να χάνετε βάρος περιλαμβάνουν:

γιόγκα και πιλάτες

πίνοντας περισσότερο νερό

πίνοντας μηλόξυδο

διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

μείωση του στρες

εφαρμογές και προγράμματα παρακολούθησης θερμίδων

ένα ελεγχόμενο πρόγραμμα διατροφής, όπως η διαλείπουσα νηστεία, μια φυτική διατροφή ή μια μεσογειακή διατροφή

Το EFT μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική θεραπεία.

Συνοπτικά

Η τεχνική EFT μπορεί να βοηθήσει ορισμένους ανθρώπους να περιορίσουν τις συναισθηματικές διατροφικές συνήθειες. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως εργαλείο ανακούφισης από το στρες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να χάσουν κιλά.

Δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε σε ποιο βαθμό λειτουργεί το EFT tapping και εάν είναι μια αξιόπιστη μέθοδος απώλειας βάρους.

Μπορεί να συμπληρώσει πολλές άλλες μεθόδους απώλειας βάρους που έχουν αποδειχθεί και υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Πηγή 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…