Πώς να αποκτήσετε χαλαρές μπούκλες στο λεπτό!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η τελευταία τάση στο styling των μαλλιών… δεν είναι άλλη από τα ελαφρώς κυματιστά μαλλιά! Οι χαλαρές μπούκλες αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να αλλάξετε εμφάνιση και να κλέψετε τις εντυπώσεις, χωρίς να φαίνονται τα μαλλιά σας «στημένα». Άλλωστε, είναι ιδανικά για όσες έχουν ίσια μαλλιά και αναζητούν λίγο όγκο στο χτένισμά τους. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε υπέροχα μαλλιά με σέξι «ανοιχτές» μπούκλες…

Πώς να αποκτήσετε χαλαρές μπούκλες στο λεπτό!Χρησιμοποιήστε επαγγελματικό σίδερο… για κυματιστά μαλλιά!

  • Ξεκινήστε τη διαδικασία με εντελώς στεγνά μαλλιά. Πολλές φορές, το αποτέλεσμα της μπούκλας είναι καλύτερο και διαρκεί περισσότερο, αν επιλέξετε να έχετε λουστεί από την προηγούμενη ημέρα. Αν βέβαια, τα μαλλιά σας είναι από φυσικού σπαστά, καλύτερα να ξεκινήσετε με νωπά μαλλιά.
  • Απλώστε στα μαλλιά σας ένα προϊόν ειδικό για την προστασία της τρίχας από τη θερμότητα. Καλό είναι να αποφύγετε τα gel σε συνδυασμό με την άμεση θερμότητα, αφού θα κάνουν τα μαλλιά σας λιγότερο φυσικά και περισσότερο «κομμωτηρίου».
  • Ζεστάνετε το ειδικό σίδερο για μπούκλες και ρυθμίστε το στη μέτρια θερμοκρασία. Με ένα τσιμπηδάκι πιάστε τα περισσότερα μαλλιά σας, αφήνοντας κάτω μόνο μερικές τούφες. Κάθε φορά που τελειώνετε μια «σειρά» των μαλλιών… ψεκάστε λίγο με σπρει μαλλιών.
  • Τυλίξτε τα μαλλιά σας γύρω από το σίδερο για μπούκλες. Απλά τυλίξτε προσεκτικά τα μαλλιά σας γύρω του, ξεκινώντας από τη βάση και προς τα έξω. Κρατήστε μια τούφα στο σίδερο για περίπου 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες. Προσέξτε να κρατήσετε τα δάχτυλά σας μακριά από το σίδερο.
  • Στο τέλος, μην χρησιμοποιήσετε χτένα στα μαλλιά σας, αλλά με τα δάχτυλά σας χαλαρώστε προσεκτικά τις μπούκλες. Γυρίστε τα μαλλιά ανάποδα και ψεκάστε ελαφρά με μια λακ.

Πώς να αποκτήσετε χαλαρές μπούκλες στο λεπτό!Κοιμηθείτε το βράδυ με μια γαλλική πλεξίδα

Πρόκειται για μια λύση που έχει όμορφα αποτελέσματα, ειδικά αν έχετε ήδη σπαστά μαλλιά. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι λιγο βρεγμένα και να έχουν λίγο αφρό επάνω τους. Αφού τα αφήσετε να στεγνώσουν για λίγο, χωρίστε τα σε τέσσερα ή πέντε τμήματα. Κάντε μια γαλλική πλεξίδα στα μαλλιά σας, τόσο σφιχτή όσο θέλετε να βγουν και οι μπούκλες σας, και δέστε την άκρη της με ένα λαστιχάκι. Κατα τη διάρκεια της νύχτας, τα μαλλιά σας θα στεγνώσουν σταδιακά και θα σας προσφέρουν τις απόλυτες ανάλαφρες μπούκλες.Το πρωί βγάλτε το λαστιχάκι και με τα δάχτυλά ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας… ρίξτε λίγο λακ και θα έχετε αποκτήσει το ιδανικό χτένισμα!

Πώς να αποκτήσετε χαλαρές μπούκλες στο λεπτό!Δημιουργήστε χαλαρές μπούκλες… με κάλτσες!

Πρόκειται για δυο εναλλακτικούς τρόπους για χαλαρές μπούκλες που έχουν σπάσει ρεκόρ στο εξωτερικό. Αρχικά, πλύντε τα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε οτι είναι λίγο υγρά και έχουν αφρό επάνω τους. Στη συνέχεια πάρτε μια κάλτσα και τυλίξτε την γύρω από μια τούφα… από τις άκρες μέχρι να φτάσει στο επάνω μέρος του κεφαλιού σας. Αργότερα, δέστε τη μια άκρη της κάλτσας με την άλλη και επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα μαλλιά. Κοιμηθείτε χωρίς να πειράξετε τις κάλτσες και το επόμενο πρωί, όταν λύσετε τα μαλλιά σας θα… αντικρύσετε πολλές χαλαρές μπούκλες. Η ίδια πρακτική ισχύει και με τα ρόλεϊ, μόνο που αυτά χρειάζονται περισσότερη ώρα προετοιμασίας…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.