Πώς μπορεί μια γυναίκα να βελτιώσει τη σεξουαλικότητά της;

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Πολλά λέγονται για τη σεξουαλικότητα των δύο φύλων και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που οι σχέσεις έχουν αναχθεί σε «περίπλοκο γρίφο». Καταρχάς, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η σεξουαλικότητα της γυναίκας διαφέρει σε πολλά σημεία από αυτήν του άντρα. Με τον όρο σεξουαλικότητα εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπου να συνδέεται ερωτικά με κάποιο άλλο ον και να απολαμβάνει ερωτικές εμπειρίες. Έχει σχέση πρωτίστως με το σώμα, αλλά και με την ψυχή, που διαδραματίζει μεγαλύτερη σημασία από όση φαίνεται.

Τι γίνεται με τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Η γυναικεία σεξουαλικότητα κατά γενική ομολογία είναι πιο σύνθετη από την αντρική. Ενώ η αντρική συνδέεται περισσότερο με το βιολογικό σκέλος (τις ορμές), η γυναικεία παίζει πολύ με την ψυχολογία. Όσο πιο ώριμα αντιμετωπίζει μια γυναίκα τη σεξουαλικότητά της, τόσο πιθανότερο είναι να απολαμβάνει και μια ικανοποιητική ερωτική ζωή. Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η αυτοπεποίθηση, η όσο το δυνατόν θετική εικόνα που έχει για τον εαυτό της, η πίστη της σε αυτόν και η ικανότητά της να τον υπερασπίζεται.

Το πόσο καλή είναι η σχέση της με την σεξουαλικότητά της επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής της: τις σχέσεις της γενικά, την εργασία και τη δημιουργικότητά της, την ποιότητα της ζωής της και τη δυνατότητά της να την απολαμβάνει στο έπακρο. Η σεξουαλικότητα δεν έχει σχέση με την εξωτερική εμφάνιση, ούτε με το αν μια γυναίκα θεωρείται «σέξι» – γύρω μας υπάρχουν άπειρα παραδείγματα καθόλου εμφανίσιμων γυναικών που παρόλα αυτά «σκοράρουν» ψηλά στην ερωτική τους ζωή- αλλά με την αυτοεκτίμηση. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από μας και τελειώνουν σε μας.

Πότε λέμε ότι μια γυναίκα είναι σεξουαλική

Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που καίγονται να μάθουν. Για να αισθανθεί μια γυναίκα σεξουαλική χρειάζεται να κάνει δουλειά με τον εαυτό της: να ξέρει τι θέλει από αυτόν και από τους άντρες, να ξέρει να το ζητάει και να μπορεί να το πάρει.

  • Μια σεξουαλική γυναίκα είναι ώριμη, ξέρει να απολαμβάνει το ερωτικό παιχνίδι, εκτιμά το καλό σεξ και το απαιτεί.
  • Δεν έχει κανέναν ανάγκη για να αποδείξει πόσο ελκυστική και ποθητή είναι στο αντίθετο φύλο.
  • Αξιολογεί σωστά την «κάθε περίπτωση» που εμφανίζεται στο δρόμο της και στέκεται στα πόδια της χωρίς τη βοήθεια κανενός.
  • Θα σκεφτεί κανείς ότι οι ιδιότητες αυτές συναντώνται σε γυναίκες μεγαλύτερες (άνω των 40) που έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές εμπειρίες, συντρόφους, ακόμα και γάμους και παιδιά, είναι απελευθερωμένες, έχουν φαντασιώσεις για τις οποίες όχι μόνο δε ντρέπονται αλλά επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν και έχουν συχνότερες ερωτικές επαφές ακόμα και από μικρότερές τους, γιατί απλά είναι πρόθυμες να εμπλακούν στο ερωτικό παιχνίδι.

Τι εμποδίζει τη σεξουαλικότητα να αναπτυχθεί

Σε όλο αυτό που, αν και πολύπλευρο, ακούγεται πολύ καλό, υπάρχει και το «μελανό σημείο». Τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα κατ’ ευχήν. Η κοινωνία είναι αμείλικτη, τα στερεότυπα ακυρώνονται δύσκολα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκεί έξω γυναίκες που «μάχονται» για το αυτονόητο- τη χαμένη σεξουαλικότητά τους.

Αν και οι περισσότεροι παράγοντες λοιπόν συνδέονται με την κοινωνία και τις παγιωμένες αντιλήψεις (σεξισμός, σεξουαλική υπερέκθεση και κακοποίηση, βία, ενοχοποίηση των γεννητικών οργάνων και του σώματος γενικά, μισογυνισμός, εκμετάλλευση από την πλευρά του άντρα λόγω επιβολής της δύναμής του), η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και οι λανθασμένες ή αποτυχημένες ερωτικές επιλογές κάνουν κάνουν κι αυτές μεγάλη ζημιά.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να βελτιώσει τη σεξουαλικότητά της;

Πώς μπορεί να βελτιωθεί η σεξουαλικότητα

Κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες όμως, το παιχνίδι μπορεί να κερδηθεί. Οι τρόποι που μπορεί μια γυναίκα να χρησιμοποιήσει είναι άπειροι:

Να αφήσει πίσω τα ταμπού της.

Να μην κάνει εκπτώσεις στα «θέλω» της και να προσπαθεί να πραγματοποιεί ό,τι φαντασιώνεται και επιθυμεί.

Να θέτει ερωτικούς στόχους και να προσπαθεί κι αυτούς να τους πραγματοποιεί.

Να τολμά όταν κάτι την εξιτάρει, ακόμα κι αν παλιότερα δε θα την ενδιέφερε.

Να διεκδικεί ό,τι θέλει γιατί κανείς δε θα της το δώσει ξαφνικά και απλόχερα.

Να μιλάει ανοιχτά για το σεξ.

Να μην αφήνει το σύντροφό της να μαντεύει τι θέλει, αλλά να επικοινωνεί μαζί του.

Να γνωρίσει το σώμα της και να ανακαλύψει τι της ταιριάζει.

Να πιστεύει ότι υπάρχει καλύτερο σεξ και ότι μπορεί να το έχει.

Να σκέφτεται και να βρίσκει κάθε μέρα ερεθίσματα που την κάνουν να νιώθει άμεσα σεξουαλική.

Να συνειδητοποιεί ό,τι νέο την ερεθίζει και να ανακαλύπτει τα νέα της γούστα.

Να έρχεται συχνότερα σε επαφή με τις πέντε αισθήσεις της, ζώντας τις στο έπακρο και όχι μόνο την ώρα της ερωτικής επαφής.

Να μη σκέφτεται αρνητικά, να μην αυτοαμφισβητείται γιατί έτσι σαμποτάρεται, να παίρνει πρωτοβουλίες και να μην περιμένει από το σύντροφό της να κάνει την αρχή.

Να διαθέτει σεξουαλική αυτοπεποίθηση, δηλαδή να πιστεύει ότι πετυχαίνει με τους άντρες και ότι αποδίδει άριστα στις σεξουαλικές της επαφές.

Δουλεύοντας όλα τα παραπάνω, μια γυναίκα θα αισθανθεί και θα δείξει πολύ πιο ελκυστική, άνετη και ικανή να παρέχει δυνατές σεξουαλικές εμπειρίες στο αντίθετο φύλο, με αποτέλεσμα να αντλεί και η ίδια τη μέγιστη ικανοποίηση.

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…