Πώς κρύβουμε τα “likes” μας στο facebook

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Πώς κρύβουμε τα Το “μου αρέσει” στο πιο διάσημο site κοινωνικής δικτύωσης, είναι απλά ένα κουμπί… Λάθος! Έχει παρατηρηθεί πως κρινόμαστε από τις σελίδες που έχουμε κάνει”like” και μπορεί να μας χαρακτηρίσουν ακόμα και αν το έχουμε κάνει τυχαία ή για παράδειγμα για κάποιο διαγωνισμό σελίδας. Πώς μπορούμε όμως να κρύψουμε αυτές τις σελίδες;

Όταν μπαίνουμε στην προσωπική σας σελίδα στο Facebook, μπορούμε να δούμε τις σελίδες που έχουμε κάνει like. Συγκεκριμένα, είναι κατανεμημένες σε εννέα κατηγορίες. Μουσική, Βιβλία, Ταινίες, Τηλεόραση, Δραστηριότητες, Παιχνίδια, Αθλητικά, Ενδιαφέροντα και άλλες σελίδες. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει πιθανότητα να εκτεθούμε, εάν υπάρχει κάτι περίεργο, που δεν μας ενδιαφέρει ή χαρακτηρίζει πραγματικά και ήταν απλά ένα τυχαίο “like”.

Πώς κρύβουμε τα Σας παρουσιάζουμε τρόπους για να κρύψετε τα likes σας στο facebook:

  • Συνδεόμαστε στο Facebook και μπαίνουμε στην προσωπική μας σελίδα
  • Από τη σελίδα μας, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο “like”, το οποίο βρίσκεται κάτω και δεξιά από την φωτογραφία προφίλ.
  • Κάνουμε κλικ στην επιλογή “Edit” στη δεξιά πλευρά της οθόνης στη σελίδα των Αγαπημένων
  • Εκεί βλέπουμε τις εννιά κατηγορίες των σελίδων και στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο μπλε τρίγωνο κοντά στην επικεφαλίδα της κατηγορίας της οποίας θέλουμε να κάνουμε ιδιωτική.
  • Κάνουμε κλικ στο επίπεδο ιδιωτικότητας που θέλουμε να ρυθμίσουμε για να γίνεται ορατή η κάθε κατηγορία. Οι επιλογές που έχουμε είναι: Δημόσια (για όλο το Facebook), Μόνο για φίλους, Μόνο για εμάς και με προσαρμογές. Εάν δεν θέλουμε να φαίνονται σε κανέναν, επιλέγουμε το “μόνο για τον εαυτό μας”. Αντίστοιχα στις προσαρμογές, μπορούμε να αποκλείσουμε συγκεκριμένα ατόμα.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr