Πώς καλύπτουμε τους μαύρους κύκλους

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Πώς καλύπτουμε τους μαύρους κύκλουςΟι κύκλοι και τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις γυναίκες ακόμα και τους άντρες! Δεν μπορούν να εξαφανιστούν τελείως γιατί είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από κληρονομικούς ή ορμονολογικούς παράγοντες. Στην ουσία είναι η παραπάνω μελανίνη που εκκρίνει ο οργανισμός μας και οι διάφορες θεραπείες που βγαίνουν κατά καιρούς π.χ. laser δεν βοηθάνε διότι υπάρχει αυξημένη έκκριση μελανίνης κάτω από τα μάτια η οποία οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως π.χ. κακή διατροφή, ξενύχτι και η πάνω του ορίου χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αφού λοιπόν στην ουσία το πρόβλημα των μαύρων κύκλων παραμένει «άλυτο», με τα μικρά μας μυστικά θα προσπαθήσουμε να τους καλύψουμε και να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα….

  • Πώς καλύπτουμε τους μαύρους κύκλουςΥπάρχουν πολλών ειδών κύκλοι, οι μαύροι, οι μπλε και οι μωβ (της μελανιάς). Ο κάθε κύκλος εξουδετερώνεται με διαφορετικό χρώμα κονσίλερ, πράσινο ή πορτοκαλί βάζοντας αντίστοιχα από πάνω το μπες ή το λευκό κονσίλερ για να κάνει την διάφορα.
  • Βάζουμε κάτω από τον αγωγό δακρύων την κρέμα και είναι καλύτερα να μην βάλουμε ολόγυρα στο μάτι γιατί ο αποχρωματισμός συνήθως συγκεντρώνεται κάτω από την εσωτερική γωνία. όταν οι κύκλοι είναι πολύ σκούροι τραβάτε την προσοχή μακριά από αυτούς χρησιμοποιώντας πιο έντονο και ζωηρό μακιγιάζ ματιών στα άνω βλέφαρα.
  • Επιμηκύνοντας την γραμμή του φρυδιού έχετε επίσης καλό αποτέλεσμα διότι τραβά την προσεχή μακριά. Κρατάτε την γραμμή απαλή για να αποφεύγετε την τεχνική όψη της. Μη σύρετε την γραμμή του φρυδιού πολύ έξω.
  • Στους μαύρους κύκλους βοηθάει η πατάτα την οποία μπορείτε να βάλετε 10 με 15 λεπτά πριν το μακιγιάζ σας(διότι περιέχει άμυλο το οποίο παίρνει και το πρήξιμο αν υπάρχει).
  • Μην επιχειρείται να φωτίσετε μία πρησμένη περιοχή (σάκος κάτω από τα μάτια) γιατί συνήθως είναι πιο ανοιχτόχρωμοι από την γύρω περιοχή του δέρματος. Χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτόχρωμο καλλυντικό κάνετε την περιοχή πιο φανερή.

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…