Πως η προαγωγή θα έρθει πιο κοντά!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Πως η προαγωγή θα έρθει πιο κοντά!Μην περιμένετε να πέσει η προαγωγή στα χέρια σας… αλλά διεκδικήστε την με κάθε τρόπο! Μήπως αισθάνεστε κολλημένοι στην τρέχουσα θέση εργασίας ή είστε έτοιμοι να αναρριχηθείτε στην εταιρική κλίμακα; Αν θέλετε να κερδίσετε την προαγωγή, τότε κυνηγήστε τη σκληρή δουλειά και φερθείτε «έξυπνα» μέσα στο γραφείο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια ανώτερη θέση με μεγαλύτερο μισθό και σημαντικότερες υποχρεώσες.

Βρεθείτε σε μια εταιρεία… με προοπτικές προαγωγής!

Πριν καταθέσετε το βιογραφικό σας σε μια επιχείρηση… κρίνετε αν αυτή μπορεί να σας δώσει χώρο να ελιχθείτε. Αναζητήστε εταιρείες που θα σας προσφέρουν μια ευκαιρία για πρόοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε αποκλειστικά μια εταιρεία με brand name. Πάντως, η εν λόγω εταιρεία πρέπει να κινείται ανοδικώς και να μην κάνει κύκλους στην αγορά.

Πως η προαγωγή θα έρθει πιο κοντά!Βελτιώστε τις εργασιακές επιδόσεις σας

Κάντε ο,τι καλύτερο μπορείτε στην τρέχουσα θέση εργασίας σας και δεν θα αργήσουν να έρθουν οι εξαιρετικές αξιολογήσεις! Βέβαια, μπορεί αυτές να μην είναι αρκετές για μια προαγωγή… αλλά είναι απαραίτητες για να την αποκτήσετε. Μπορείτε να εμφανίζεστε στη δουλειά 10 λεπτά νωρίτερα ή να μην κοιτάτε το ρολόι με το τέλος του ωραρίου σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να αναδείξει την καλή παρουσία σας.

Διατηρήστε καλή επαφή με τον προϊστάμενο σας

Βεβαιωθείτε ότι οι συνάδελφοι βλέπουν τη σπουδαία δουλειά σας! Μια ισχυρή σχέση με έναν διευθυντή μπορεί να σας ανοίξει πολλές πόρτες. Διατηρήστε καλές επαφές με τον προϊστάμενο σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει τις προσωπικές σας επιτυχίες. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα μιλάτε διαρκώς για τον εαυτό σας ή ότι θα σταματήσετε να πατάτε γερά πάνω στη γη.

Πως η προαγωγή θα έρθει πιο κοντά!Να είστε δημοφιλής… μόνο καλό σας κάνει!

Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι προαγωγές δίνονται μόνο αξιοκρατικά, αλλά στην πραγματικότητα, η προώθηση των υπαλλήλων αποτελεί την πρώτη και τελευταία λέξη. Να είστε ευγενικοί και εξυπηρετικοί με τους συναδέλφους και τους υφιστάμενους. Αναπτύξτε σχέσεις μαζί τους, πιείτε ένα καφέ, γευματίστε μαζί ή πηγαίνετε μια Κυριακάτικη εκδρομή.

Πείτε τους δυο λόγια για την προαγωγή

Βεβαιωθείτε ότι οι σωστοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι θέλετε ή χρειάζεστε μια προαγωγή. Μην φοβάστε να πείτε τον προϊστάμενό σας για τους στόχους της καριέρας σας. Συνεχίστε να δουλεύετε σκληρά στη θέση σας, χωρίς να βαριέστε ή να γκρινιάζετε, αλλά ταυτόχρονα κάντε κατανοητές τις ανάγκες σας στον υφιστάμενο του γραφείου.

Πως η προαγωγή θα έρθει πιο κοντά!Παρακολουθήστε σεμινάρια ή κάντε ένα μεταπτυχιακό

Ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό είναι ικανό να αυξήσει στο μέγιστο τα προσόντα σας. Σκεφτείτε ότι αν εξελίξετε τον εαυτό σας… θα μπορέσετε να κερδίσετε μια προαγωγή στην εταιρική σκάλα. Ένα δίπλωμα στον υπολογιστή ή η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί να αποτελέσει μια αφορμή για μια αναβάθμιση στο μισθό και τις υποχρεώσεις σας.

Προχωρήστε προς την καινοτομία… χωρίς δισταγμούς!

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά των ηγετών είναι οι πρωτοπόρες σκέψεις. Πώς μπορείτε να κάνετε κάτι φθηνότερο, ταχύτερο ή πιο αποτελεσματικό; Σκεφτείτε πως μπορείτε να βελτιώσετε τα πράγματα και να μην μένετε στην ίδια θέση. Βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει, αλλά να είστε προετοιμασμένοι ακόμα και για το «όχι». Μη φοβηθείτε να μιλήσετε στον υφιστάμενο για τις ιδέες και τα προσόντα σας… θα σας κάνει καλό!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.