Πώς η Νέα Υόρκη γίνεται Λος Άντζελες

Συντάκτης: Flowmagazine

Νέες κοινωνικές τάσεις και προσωπικές συνήθειες στη μεγαλούπολη της Αν. Ακτής!

Με το Λος Αντζελες τείνει να μοιάσει η Νέα Υόρκη χάρη στα νέα ήθη που έχουν υιοθετήσει οι Νεοϋορκέζοι, όπως τα καταστήματα πώλησης νόμιμης κάνναβης, την επικράτηση της υγιεινής κουζίνας και της χαλαρής ενδυμασίας.

Παρότι οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο μεγαλουπόλεων δεν αποτελούν καινοτομία, το Λος Αντζελες μοιάζει να έχει κερδίσει τη μάχη της επιρροής. Το πρώτο κατάστημα πώλησης ινδικής κάνναβης άνοιξε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, οι αγορές νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 28% στην πόλη μεταξύ 2019 και 2021, ενώ παραλία με άμμο και ομπρέλες δημιουργήθηκε στα παράλια του ποταμού Χάντσον.


Διαβάστε Επίσης: H Νέα Υόρκη καταργεί τις πλαστικές σακούλες


Ακόμη και το κλίμα μοιάζει να υποτάσσεται στην τάση, με τη θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη να ξεπερνάει εκείνη του Λος Αντζελες την Τετάρτη (19 στη Νέα Υόρκη, 17 στο Λος Αντζελες). Παρότι η Νέα Υόρκη ουδέποτε θα αποκτήσει φοίνικες, η σύγκλιση κοινωνικών, οικονομικών και επιδημιολογικών τάσεων έφερε τις δύο πόλεις και κουλτούρες πιο κοντά.Η πανδημία άλλαξε ριζικά τις συνήθειες των Νεοϋορκέζων, με γυμναστική στο σπίτι και εμμονή με την υγεία. Στερημένοι από τις κοινωνικές τους συνήθειες, οι κάτοικοι της πόλης αναζήτησαν τις χαρές της εξοχής και την πνευματική ενόραση. «Η πανδημία επέβαλε τον τρόπο ζωής του Λος Αντζελες. Καθίσαμε στο σπίτι και δεν κάναμε τίποτα!» λέει ο οικοδεσπότης εκπομπής και παλιός κάτοικος Νέας Υόρκης, Αντι Κοέν.

Την ίδια ώρα, πολυτελή γυμναστήρια και σπα έκαναν την εμφάνισή τους στη μεγαλούπολη, με συνδρομές πολλών χιλιάδων δολαρίων τον χρόνο. «Η Νέα Υόρκη ήταν κάποτε κυνική σε ό,τι αφορούσε τις πολιτιστικές τάσεις της Καλιφόρνιας, όπως τα ζώδια και η ενόραση. Ολα αυτά έγιναν τώρα κοινά», λέει η ηθοποιός Τζιλ Κάργκμαν, μνημονεύοντας γνωστούς της που δοκιμάζουν το ισχυρό παραισθησιογόνο αγιαχουάσκα και παίρνουν παραισθησιογόνο ψιλοκυβίνη προκειμένου να αντέξουν την πλήξη συνάντησης συλλόγων γονέων.

Πώς η Νέα Υόρκη γίνεται Λος Άντζελες

Η Νέα Υόρκη έχει ασπασθεί ένα ακόμη γνώρισμα της ζωής στο Λος Αντζελες: το δείπνο στις πέντε το απόγευμα. «Η Νέα Υόρκη αρέσκετο να παριστάνει την ευρωπαϊκή πόλη, με κουλτούρα δείπνου στις 9 ή στις 10. Σήμερα, είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι μεταξύ 5 και 7», λέει ο σύμβουλος μόδας Κρις Μπλακ.


Διαβάστε Επίσης: Νέα Υόρκη: Η Αθήνα στις οθόνες της Times Square


Αναβάθμιση της ΝοΗο

Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφέρει η πάλαι ποτέ υποβαθμισμένη συνοικία NoHo στο νότιο Μανχάταν, που φιλοξένησε τη δεκαετία του 1970 τον Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και τον Ρόμπερτ Μέιπλθορπ. Η προ πολλού πλέον εξευγενισμένη συνοικία αποκαλείται πλέον «Μικρό L.A.». Πολλές επιχειρήσεις αστέρων του Χόλιγουντ, όπως η Goop της Γκουίνεθ Πάλτροου και η Reformation, άνοιξαν παραρτήματα στη NoHo, όπως έκανε και η εκκλησία Hillsong.

Πώς η Νέα Υόρκη γίνεται Λος Άντζελες

Η επιρροή της Καλιφόρνιας φαίνεται και στα ποτά, με την επικράτηση μη αλκοολούχων κοκτέιλ, η τιμή των οποίων (19 δολάρια και άνω) συνεχίζει όμως να αντικατοπτρίζει τα αστρονομικά ενοίκια της μεγαλούπολης της Ανατολικής Ακτής.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…