Πώς η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Η γλώσσα του σώματος πέρα του ότι μας βοηθάει στην καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω μας, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής μας. Υπάρχουν κάποιες πολύ απλές συμβουλές που μας βοηθούν να εξελίξουμε τη γλώσσα του σώματός μας και να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Για να αλλάξεις τη γλώσσα του σώματος πρέπει πρώτα να παρατηρήσεις πως τη χρησιμοποιείς. Παρατήρησε τον τρόπο που στέκεσαι, που περπατάς, τις κινήσεις που κάνεις όταν μιλάς, ακόμη και νευρικές κινήσεις που κάνεις ασυνείδητα. Το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι ο καθρέπτης. Στάσου μπροστά από έναν καθρέπτη και παρατήρησε τον εαυτό σου, ώστε να έχεις μια ακριβή εικόνα για τον τρόπο που εμφανίζεσαι στα μάτια των άλλων.

Γλώσσα του σώματος και μάτια

Ο εγκέφαλός μας βρίσκει μέσα έκφρασης για τις προθέσεις μας. Αν θέλετε κάτι, τα μάτια σας είναι τα πρώτα που το αναζητούν και φανερώνουν τις προθέσεις σας. Έτσι, τα μάτια σας είναι το πρώτο μέσο και το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιεί η γλώσσα του σώματος.

  • Μη χαμηλώνετε ποτέ το βλέμμα σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.
  • Κοιτάζετε στα μάτια το άτομο με το οποίο μιλάτε.
  • Να θυμάστε ότι τα μάτια σας δείχνουν τα συναισθήματά σας. Έτσι προσπαθείτε να δείχνετε ηρεμία, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

Πώς η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση;

Στάση του σώματος

Η ευθεία στάση του σώματος αποτελεί έναν κατεξοχήν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δηλώσουμε αυτοπεποίθηση με τη γλώσσα του σώματος. Φανερώνει ένα άτομο με δυναμισμό, θετική αυτοεικόνα, που δεν μισο-κρύβεται πίσω από ένα μαζεμένο ή διπλωμένο σώμα. Επιτρέπει και στο όμορφο σώμα του καθενός και της καθεμίας μας να φανεί. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της συσσωρευμένης σε μερικά σημεία του σώματος πίεσης, όπως είναι η μέση και τα ζωτικά όργανά μας.

Τρόποι για να πετύχεις σωστή στάση σώματος:

  • η άσκηση
  • η γιόγκα
  • μια υγιεινή και πλήρης διατροφή 

Πώς η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση;

Κράτα ένα αντικείμενο

Για να δημιουργήσετε μια άμεση εντύπωση σε κάποιον ή σε μια ομάδα ανθρώπων, είναι πάντα χρήσιμο να κρατάτε ένα μολύβι, ένα στυλό ή ακόμα και τα γυαλιά σας όταν μιλάτε. Με το να κρατάτε αυτά τα αντικείμενα ή τα αξεσουάρ δίνετε στο ακροατήριό σας μια εικόνα σιγουριάς. Ταυτόχρονα αυτό σας βοηθάει να διοχετεύσετε τη νευρικότητά σας.

Σταθερός βηματισμός

Ένα μέτριας ταχύτητας σταθερό βάδισμα αποτελεί έναν ακόμη από τους τρόπους για να δηλώσουμε αυτοπεποίθηση με τη γλώσσα του σώματος μας. Μέτριας ταχύτητας, δηλαδή ούτε να βαδίζουμε πολύ αργά ούτε να όμως να περπατάμε γρήγορα. Και σταθερότητα σε κάθε βήμα, η οποία φανερώνει και μια σταθερότητα στην προσωπικότητα, έναν δυναμισμό και μια θετική αυτοεικόνα.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.