Πώς φουντώνει το πάθος σε μία σχέση;

Συντάκτης: Γεωργία Λεβεντάκη

Έχετε ακούσει την φράση ότι «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα»; Είναι αλήθεια ότι η αιτία που το πάθος σβήνει μέσα στις σχέσεις είναι ο χρόνος, ή είναι ένας εύκολος τρόπος να δικαιολογήσουμε μία κατάσταση; Ώρα να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και να δούμε 5 τρόπους για να αναζωπυρώσετε την σχέση σας.

Υπάρχει ακόμα και η φράση « όταν υπάρχει απόσταση οι σχέσεις δεν δουλεύουν»; Σίγουρα θα την έχετε ακούσει όπως και ότι «ο γάμος και τα παιδιά σκοτώνουν τον έρωτα». Είναι σίγουρο πως όπου υπάρχει καπνός, κάπου υπάρχει και φωτιά. Οι σχέσεις και πιο συχνά οι μακροχρόνιες τείνουν να περνάνε διάφορες φάσεις, να χάνεται ο ερωτισμός και να βαλτώνουν. Φυσικά αυτά τα σκαμπανεβάσματα, αφορούν όλες τις σχέσεις, αλλά παρατηρείτε περισσότερο στις μακροχρόνιες, οι οποίες λόγω ρουτίνας τελματώνουν.

Είναι πολύ σημαντικό μία σχέση να βρει το πάθος και την έλξη του πρώτου καιρού. Θυμάστε στην αρχή της σχέσης που συνηθίζατε να προσέχετε το ντύσιμο σας αλλά και την εμφάνιση σας, αλλά και πόσο προσπαθούσατε να κλέψετε έστω 1 ώρα από την καθημερινότητα σας για να μιλήσετε, να βγείτε ή να κάνετε έρωτα; Εάν λοιπόν, παρατηρείτε και εσείς ότι η σχέση σας παρουσιάζει μία καμπή, όσον αναφορά τον ερωτισμό που υπάρχει μεταξύ σας, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά.

Δυστυχώς η ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας, μπορεί να κάνει καλό στο κομμάτι της επικοινωνίας αλλά κάνει κακό στο ερωτικό επίπεδο. Στην καθημερινότητα όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όμως δεν πρέπει να τα μεταφέρουμε στις σχέσεις μας, διότι έτσι ο ερωτισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα. Όσο περισσότερο το ζευγάρι δεν προσπαθεί για την σχέση του, και κυριεύεται από την καθημερινότητα τόσο πιο γρήγορα μία σχέση «ρουτινιάζει» και βαλτώνει.
Πώς μπορούμε να ξανανάψουμε την φλόγα του ερωτισμού στην σχέση που λόγω καθημερινότητας έχει αρχίσει να σβήνει;

1. Πρώτο ραντεβού ξανά.

Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να αναπολήσετε τις όμορφες στιγμές σας είναι να κανονίσετε ένα ραντεβού στο μέρος που βγήκατε για πρώτη φορά. Όμορφες και τρυφερές αναμνήσεις θα σας κατακλύσουν το μυαλό ενώ θα σας θυμίσει και τους λόγους που ερωτευτήκατε ή που επιλέξατε ο ένας τον άλλον. Εφόσον πρόκειται για ραντεβού, φοράμε πάντοτε τα καλά μας και φυσικά το χαμόγελο μας, καθώς πρέπει να ικανοποιήσουμε το οπτικό πεδίο του/της συντρόφου μας αλλά και να είμαστε ο καλύτερος και ερωτικός εαυτός μας. Αφήστε τα προβλήματα στην άκρη και κοιτάξτε να περάσετε ένα όμορφο και ρομαντικό βράδυ.
Επίσης καλό θα ήταν κατά την διάρκεια της ημέρας να τηλεφωνήσετε ο ένας στον άλλον, και να δείξετε πόσο ενθουσιασμένοι είστε με το ραντεβού σας. Και οι δύο θα ανυπομονείτε, και αυτό γιατί ο ενθουσιασμός δρα όπως το οινόπνευμα στην φωτιά την φουντώνει!

2. Κοίτα τον/την σύντροφο σου σαν να είναι η πρώτη φορά.

Η οπτική επαφή χωρίς κριτική θα βοηθήσει πολύ στην σχέση σας, ενώ θα σας υπενθυμίσει τις καλές αξίες του/ της συντρόφου σας. Μην μείνετε μόνο σε όσο ήδη ξέρετε, προσπαθήστε να ανακαλύψετε κάθε πτυχή του ανθρώπου έχετε δίπλα σας. Κρατήστε τα χέρια σας και ελάτε πιο κοντά αθόρυβα, ενώ κοιτάτε απαλά ο ένας τον άλλον. Μπορείτε επίσης να πείτε τρία πράγματα που λατρεύετε ο ένας στον άλλον, τουλάχιστον ένα για κάθε κατηγορία: σωματικά (π.χ. τα μάτια, το χαμόγελο κ.α.), ένα στοιχείο του χαρακτήρα που εκτιμάς (π.χ. η στοργή, η αξιοπιστία κ.α.) και τέλος μία άυλη αξία που σου αρέσει (π.χ. η δίψα για γνώση, ο τρόπος που διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις κ.α.).


Δείτε ακόμα: Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας: Πώς να βελτιώσετε τις σχέσεις σας


3. Η οικειότητα δεν αφορά αποκλειστικά το σεξ.

Εδώ θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς τους άντρες, για τους οποίους το σεξ αποτελεί μεγαλύτερη ανάγκη απ’ ότι για τις γυναίκες. Όταν η σύντροφο σας δεν έχει διάθεση για σεξ, μην την πιέζεται, δεν θα ωφελήσει κανέναν από τους δύο αντίθετα μπορεί να αποφύγει μετά την προσέγγιση σας περισσότερες από άλλες φορές ή ακόμα και να σας παραπονιέται πιο έντονα. Αντί να την πιέσετε δοκιμάστε καλύτερα να της πείτε να κάτσει στην αγκαλιά σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα της αρέσει αυτό, σ’ όλες τις γυναίκες αρέσει μία τρυφερή αγκαλία από τον σύντροφο τους, κι αυτό γιατί εκπληρώνει την επιθυμία τους να είναι κοντά σε κάποιον χωρίς να σημαίνει ότι θα ακολουθήσει η σεξουαλική πράξη. Μία άλλη συμβουλή είναι να βάλετε τα χέρια σας στην μέση της, να αφήσετε το κεφάλι της να ακουμπήσει στους ώμους σας και να φιλήσετε απαλά τον λαιμό της, θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τον τρόπο που παραδίνεται ενώ δείχνετε την αγάπη σας. Και που ξέρετε μπορεί να μην μείνετε μόνο εκεί!

4. Ήρθε η ώρα για λίγο χιούμορ.

Έφτασε η στιγμή να βγάλεις ξανά την αίσθηση του χιούμορ σου προς τα έξω ή να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι όλοι έχουν αίσθηση του χιούμορ. Είναι γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν χιούμορ απλά σε ορισμένους είναι κρυμμένο πιο βαθιά από ότι σε άλλους. Δεν είναι πρόβλημα όμως αυτό! Αντίθετα αρχίστε να βλέπετε τις καταστάσεις πιο ανάλαφρες, έτσι η αίσθηση του χιούμορ σας μπορεί να ανθίσει με ένα τρόπο που δεν περιμένατε ποτέ, ακόμα και αν πιστεύατε ότι δεν είχατε καθόλου χιούμορ.

5. Επίμαχο βήμα: φαντασιώσεις.

Ειδικά για τους άντρες αυτή η συμβουλή είναι πιο ενδιαφέρουσα. Μπορείτε να γράψετε σε τρία κομμάτια χαρτί, μία ερωτική φαντασίωση που θα θέλατε να κάνετε με τον σύντροφο σας. Αφού γράψετε τα χαρτάκια μέσα σε ένα μπολ και διαλέξτε ένα στην τύχη, ανοίξτε το και δείτε αν θα άρεσε και στους δύο να το δοκιμάσετε. Αν πάλι δεν σας άρεσε, τραβήξτε κάποιο άλλο μέχρι να συμφωνήσετε σε κάποιο, αλλά και να μην συμφωνήσετε μην νευριάσετε που δεν έχετε τις ίδιες φαντασιώσεις αλλά γελάστε. Αυτό το παιχνίδι είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία που σίγουρα θα αναζωπυρώσει την σχέση σας. Ακόμα και δεν το δοκιμάσετε, τουλάχιστον μπορέσατε να εκφράσετε ο ένας στον άλλον τις φαντασιώσεις σας. Έχετε την δυνατότητα να διαμορφώσετε αυτό το παιχνίδι όπως σας αρέσει, έτσι κι αλλιώς θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα θα αφαιρέσει την άνια από την καθημερινότητα σας.

Με τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να κρατήσετε την σπίθα αναμμένη ή να φουντώσει ξανά η σχέση σας, αλλά θέλει την συμβολή και των δύο. Μην τεμπελιάζετε, δημιουργήστε εμπνεύσεις και εντάξτε της στην ζωή σας, ξεκινώντας από τώρα, από απόψε, από την στιγμή που θα τελειώσεις με αυτό το άρθρο!

Πηγή

Συντάκτης: Γεωργία Λεβεντάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.