Πως επιλέγουμε εστιατόριο για επαγγελματική συνάντηση

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Μην «σηκώνετε» τα χέρια ψηλά απέναντι σε ένα επαγγελματικό ραντεβού… αλλά κάντε την ιδανική κράτηση σε ένα εστιατόριο, εντυπωσιάζοντας τους συναδέλφους σας! Μια κακή εμπειρία κατά τη διάρκεια ενός γεύματος θα χαλάσει την εικόνα σας, ακόμα και αν πρόκειται για λάθος τους εστιατορίου. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό εστιατόριο και να μείνετε στην ιστορία της εταιρείας!

Πως επιλέγουμε εστιατόριο για επαγγελματική συνάντησηΔιαλέξτε εστιατόριο ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες!

Καλό είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων τις διατροφικές συνήθειες των συναδέλφων σας, ώστε π.χ. αν αγαπούν τα πικάντικα ή αν είναι χορτοφάγοι… να επιλέξετε ένα μεξικάνικο. Αλλιώς, προτιμήστε ένα εστιατόριο με ποικιλία στις γεύσεις (κρέας, ψάρι και χορτοφαγικά πιάτα), ώστε να καλύψετε κάθε απαίτηση.

Ορίστε το εστιατόριο ανάλογα με τον προϋπολογισμό

Οι περισσότερες επιχειρήσεις ορίζουν ένα συγκεκριμένο ποσό δαπανών για τα επαγγελματικά δείπνα. Κοιτάξτε το εύρος των τιμών που διαθέτει κάθε εστιατόριο και προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας, ενσωματώνοντας μέσα και το κόστος των ποτών.

Αποφύγετε τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων

Προσπαθήστε να διαλέξετε το ιδανικό εστιατόριο, που θα «μείνει» στο μυαλό των επισκεπτών σας. Σίγουρα, ένα εστιατόριο μεγάλης αλυσίδας, όπως είναι η Pizza Hut, δεν μπορεί να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες, αλλά κυρίως ένα «ψυχρό» κλίμα. Δώστε στους επισκέπτες σας, μια γεύση της πόλης σας…

Πως επιλέγουμε εστιατόριο για επαγγελματική συνάντησηΑναδείξτε την κουζίνα της Ελλάδας… στους ξένους συνεργάτες!

Αν πρόκειται να δειπνήσετε με κάποιον ξένο, καλό είναι να αναδείξετε την κουζίνα του έθνους σας. Μην επιλέξετε π.χ. ένα εστιατόριο Sushi, αφού αυτή η κουζίνα είναι δημοφιλής παγκοσμίως και ο επισκέπτης σας δεν θα ζήσει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.

Δώστε βάση στο service του εστιατορίου

Δεν έχει τόση σημασία, η ποιότητα του φαγητού σε σύγκριση με το service του εστιατορίου. Είναι σημαντικό να έχετε ελέγξει, εάν η εξυπηρέτηση είναι άψογη και αν οι σερβιτόροι να είναι προσεκτικοί και διακριτικοί, χωρίς να στέκονται διαρκώς πάνω από τους επισκέπτες σας.

Επισκεφτείτε τα εστιατόρια κοντά στο γραφείο

Επισκεφθείτε τα εστιατόρια της λίστας σας και ψάξτε το καλύτερο από θέμα θορύβου, κρασιών, άνεσης, πιάτων και διακόσμησης. Ζητήστε ένα ειδικό χώρο ή μια αίθουσα δεξιώσεων, αν έχετε πλήθος καλεσμένων. Τέλος, προσέξτε, εάν ο χώρος διαθέτει πάρκινγκ, ώστε να γλιτώσετε την αναζήτηση πάρκινγκ.

Πως επιλέγουμε εστιατόριο για επαγγελματική συνάντησηΠροτείνετε ένα νέο εστιατόριο, πέρα από τα συνηθισμένα!

Ανοίξτε μια συζήτηση με τους συναδέλφους σας για τα εστιατόρια που έχουν επισκεφτεί πρόσφατα. Αν για παράδειγμα, κάποιος έχει δοκιμάσει τρείς φορές μέσα σε πέντε ημέρες την κινέζικη κουζίνα, καλό είναι να οδηγηθεί σε κάτι καινούριο, όπως είναι η παραδοσιακή ή η gourmet γαλλική κουζίνα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.