Πώς δημιουργούμε τις ασθένειες στον οργανισμό μας

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

Το σώμα και η ψυχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και το ένα επηρεάζει το άλλο. Κάθε ασθένεια δεν προκύπτει από μόνη της, αλλά συνδέεται με τις στενοχώριες και τα άγχη μας.

Σχέση σώματος-ψυχής 

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής. Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πώς ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας. Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός, το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Κατά συνέπεια λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του. 

Βασικές πιθανές αιτίες ασθενειών

Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν είναι γνωστό πώς προκύπτει ακριβώς ο μηχανισμός των ασθενειών, με αποτέλεσμα να αποδίδονται πολλές φορές σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Στην πραγματικότητα, αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα, που πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του. 

Επιπλέον, ο άλλος μεγάλος “ένοχος”, το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. Άλλη αιτία εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ή ένα έντονα αρνητικό συναίσθημα. Έρευνες δείχνουν ότι κάθε αρνητική σκέψη ρίχνει το βιομαγνητικό-ηλεκτρικό φορτίο του κυττάρου κάτω από τα 50 mV, με άριστο τα 85 με 100. Αν μείνει έτσι κάποιες μέρες, γίνεται νόσος, ενώ αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω συνεχόμενων αρνητικών αισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και διάθεσης, μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα. 

Η σύγχρονη ιατρική

Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας. Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που μελετούν όλο αυτό το κομμάτι. Όποιος ανατρέξει σε αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού βρίσκει δημοσιευμένα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό: τις ασθένειες τις δημιουργούμε, γιατί με κάποιο τρόπο χρειάζεται να αποφορτιστούμε από όλον αυτόν τον αρνητισμό που κουβαλάμε μέσα μας, οπότε σωματοποιούμε το πρόβλημα και το κάνουμε ασθένεια. 

Σήμερα πάρα πολλά νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν επίσημα ηχοθεραπευτές που ασκούν την μέθοδο Peter Hess με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους με εγκεφαλικά, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και ένα σωρό άλλα. Αρκετά νοσοκομεία επιτρέπουν σε ενεργειακούς ψυχολόγους και θεραπευτές να έρχονται και να εφαρμόζουν τις τεχνικές τους σε ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο.

Πηγή

Επιμέλεια: Γεωργία Μυστριώτη

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.