Πώς βάζουμε τα έπιπλα στο σαλόνι μας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Πώς βάζουμε τα έπιπλα στο σαλόνι μαςΕκτός της αξίας και της αισθητικής ενός αντικειμένου, οφείλουμε να δίνουμε σημασία, στην τοποθέτησή του στο χώρο. Στη θεωρία αυτή, βασίζονται ολόκληρες τέχνες, όπως η διακοσμητική. Σε δωμάτια όπως το σαλόνι, τα αντικείμενα και τα έπιπλα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλες θέσεις, καθώς είναι μέρος που συνήθως συγκεντρώνονται οι επισκέπτες. Σας παρουσιάζουμε συμβουλές για την τοποθέτηση επίπλων στο σαλόνι σας.

Κέντρο

Βρείτε το σημείο εστίασης του δωματίου για να οργανώσετε τα έπιπλα γύρω από αυτό. Σε κάποια από σπίτια, το σημείο εστίασης θα είναι ένα υπάρχον χαρακτηριστικό, όπως το τζάκι ή το παράθυρο, ενώ σε άλλα μπορεί να είναι ένα αντικείμενο του δωμάτιου, όπως μια τηλεόραση.

Πώς βάζουμε τα έπιπλα στο σαλόνι μαςΚαναπές

Αφού εντοπίσετε το κέντρο για την τοποθέτηση των επίπλων, τοποθετήστε τον καναπέ σε αυτό ακριβώς το σημείο, με την πλάτη να κοιτά τον τοίχο ή με κατεύθυνση προς τζάκι/τηλεόραση. Επιλέξτε να συνδυάσετε σε σχήμα «ΠΙ», κάθετα ή άλλους τρόπους, πάνω από έναν καναπέδες, της ίδιας χρωματικής απόχρωσης.

Χώροι συνομιλίας

Συνδυάστε καναπέδες και πολυθρόνες στο σαλόνι ώστε να δημιουργούν «περιοχές συνομιλίας». Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να μιλούν άνετα μεταξύ τους, έχοντας ο έναν τον άλλο απέναντι και σε κοντινή-όσο δυνατόν- απόσταση. Εάν το σαλόνι σας είναι ιδιαίτερα μεγάλο μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετές διαφορετικές περιοχές συνομιλίας.

Πώς βάζουμε τα έπιπλα στο σαλόνι μαςΆνεση

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες με την τοποθέτηση των επίπλων, είναι η άνεση για να περνάνε τα άτομα ανάμεσα στους χώρους και να είναι άνετα. Για παράδειγμα το τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ για παράδειγμα, πρέπει να είναι σε απόσταση τέτοια που να μην εμποδίζει τα πόδια.

Τραπεζάκι

Συνήθως επιλέγουμε ένα χαμηλό τραπέζι για το σαλόνι μας. Τα μεταφερόμενα έπιπλα για τραπέζια μάλιστα είναι προτεινόμενη λύση. Ακόμα και όταν καλείτε φίλους, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, τοποθετώντας ξηρούς καρπούς, finger food και άλλα. Αντίστοιχα όταν κάνετε πάρτι μπορείτε ή να τα απομακρύνετε εντελώς ή να τα παραμερίζετε βάζοντας πάνω κεριά και διακοσμητικά

Χαλιά

Τοποθετήστε τα σε κατάλληλη θέση ώστε να μην μπερδεύεστε σε αυτά. Δίνουν ζεστασιά στο χώρο σας και το χειμώνα βοηθούν ιδιαίτερα τη μόνωση. Επιλέξτε απόχρωση που να μην λερώνει εύκολα. Δώστε προσοχή στην έκτασή του και διαλέξτε ή προσαρμόστε το, στο σωστό μέγεθος για το σαλόνι.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr