Πώς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι άνδρες το online dating;

Συντάκτης: Flowmagazine

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος γνωριμίας εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο διαδικτυακός. Τι ψάχνουν όμως οι άνδρες και τι οι γυναίκες στο διαδίκτυο;                                                                       

Είναι γνωστό ότι κατά βάσει οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιστασιακό σεξ και οι γυναίκες για τη δέσμευση, όπως χαρακτηριστικά είπαν και οι Hallam, De Backer, Fisher and Walrave μέσα από έρευνά τους το 2018.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής κατέληξαν στο ότι το ανδρικό φύλο επιλέγει τη σεξουαλική ποικιλία, τον μεγαλύτερο αριθμό συντρόφων και το περιστασιακό σεξ, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή τα δύο φύλα διαφέρουν στον τρόπο σκέψης, και πιο συγκεκριμένα οι άνδρες προτιμούν μεγαλύτερο αριθμό απογόνων. Αντίθετα,οι γυναίκες ψάχνουν έναν σταθερό σύντροφο που θα τους προσφέρει ασφάλεια.

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα;

Η τρέχουσα μελέτη που παρακολουθεί ο Hallam και οι συνεργάτες του είναι βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία 254 ατόμων και από τα δύο φύλα (57,9% γυναίκες με μέση ηλικία τα 30 έτη).

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χρησιμοποιήσει διαδικτυακούς ιστότοπους και εφαρμογές γνωριμιών για να γνωρίσουν συντρόφους.


Διαβάστε επίσης: Ο δεκάλογος του online dating


Ένα ποσοστό που άγγιζε το ένα τρίτο της ομάδας έδειξε ότι ήταν σε σοβαρή σχέση ή παντρεμένες/οι και πάνω από το 55% ήταν ελεύθερες/οι την περίοδο που εκτυλίχθηκε η μελέτη.

Στην ομάδα των ατόμων αυτών τέθηκαν συγκεκριμένες ερωτήσεις που ήταν σχετικές με την εμπειρία τους στις διαδικτυακές γνωριμίες, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τα κίνητρα των διαδικτυακών γνωριμιών και το είδος της σχέσης που ανέπτυξαν.

Σε ποιο πόρισμα κατέληξαν οι ερευνητές;

Μέσα από το πείραμα αυτό οι ερευνητές αρχικά ανακάλυψαν το είδος της πλατφόρμας που χρησιμοποίησαν τα δύο φύλα. Οι άνδρες χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες γνωριμιών, ενώ οι γυναίκες εφαρμογές γνωριμιών.

Το συμπέρασμα αυτό αλλάζει τα μέχρι σήμερα στερεότυπα, αφού τα applications συνδέονται με το στερεότυπο του περιστασιακού σεξ, ενώ οι γυναίκες θεωρείται ότι αναζητούν μια ρομαντική σχέση.

Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές γνωριμίες για περιστασιακό σεξ παρά για συναισθηματική δέσμευση και όσοι είχαν περιορισμένη κοινωνική σεξουαλικότητα αναζητούσαν συχνότερα οικειότητα και δέσμευση.

Επιπρόσθετα, όσο η ηλικία των ανθρώπων αυξανόταν τόσο μεγαλύτερη ήταν η ανάγκη για συναισθηματική δέσμευση αλλά και περιστασιακό σεξ, χωρίς ωστόσο να έχουν τον ενθουσιασμό των νέων και την ανάγκη επιβεβαίωσης.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…