Ψηφοφορία για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες για το προσφυγικό ζήτημα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Ψηφοφορία για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες για το προσφυγικό ζήτημα

Εικόνες παιδιών στις ακτές του Αιγαίου και στα σύνορα των χωρών της Ευρώπης συγκλονίζουν καθημερινά. Παιδιά που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου και τώρα αντιμετωπίζουν κινδύνους στη θάλασσα και στη στεριά μέσα σε μία προσπάθεια των γονιών τους να είναι ασφαλή. Τα παιδιά αυτά χρειάστηκαν και χρειάζονται την προστασία όλων μας. Έχουν το δικαίωμα στην προστασία και στην ασφάλεια.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την ανάγκη οι αυτόχθονες πληθυσμοί των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος και πολλοί άλλοι μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί και Έλληνες της διασποράς, έχουν κάνει και κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύριους πρόσφυγες, παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση της χώρας.

Το φιλότιμο, η αγάπη, ο σεβασμός και η φιλοξενία παίρνουν σάρκα και οστά σε ανθρώπους παντελώς άγνωστοι για αυτούς! Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν περνούν απαρατήρητες, διότι συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και αποτελούν σαφή παραδείγματα αγάπης για τον υπόλοιπο κόσμο!

Οι πράξεις αυτές λοιπόν εμπνέουν τη διαδικτυακή εκστρατεία ακτιβιστών προκειμένου να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες για τη βοήθεια που πρόσφεραν και προσφέρουν στους πρόσφυγες που φτάνουν τον τόπο τους χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Η εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ιστοσελίδα Avaaz.com. όπου γίνεται η αναφορά: «Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Έλληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες».

Ο ανθρωπισμός των Ελλήνων συγκινεί όλον τον κόσμο. Μέχρι στιγμής η εκστρατεία που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου έχει συγκεντρώσει περίπου 350.000 υπογραφές. Για όσους θέλουν να δώσουν την ψήφο τους μπορούν να μεταβούν στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…