Ψηφιακή βόλτα σε μουσεία!

Συντάκτης: Flowmagazine

UPDATED ARTICLE

Όσοι πρώτη φορά  κάναμε εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία εν μέσω καραντίνας, πρέπει να παραδεχτούμε πως νιώσαμε πραγματικά ανάταση ψυχής και ευγνωμονούσαμε τις νέες τεχνολογίες! Ο εγκλεισμός έχει παρέλθει, αλλά τα ελληνικά μουσεία παραμένουν υπέροχα (και) για μια ψηφιακή βόλτα.

Ο πολιτισμός μίας χώρας αποτελεί το συνεκτικό στοιχείο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το παρόν με το μέλλον. Συνεχώς επηρεάζεται από τις κοινωνικές, τεχνολογικές, οικονομικές και κάθε άλλου είδους εξελίξεις που εκτυλίσσονται γύρω μας, και αυτό είναι υπέροχο για το τομέα της εικονικής περιήγησης σε μουσεία!

Τι είναι, όμως, η δυνατότητα εικονικής περιήγησης που προσφέρουν τα μουσεία;

Η εικονική περιήγηση σε μουσεία και χώρους πολιτισμικής κληρονομιάς απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και έχει στόχο με το πάτημα ενός κουμπιού να μας μεταφέρει ψηφιακά είτε στο εσωτερικό των εκθεσιακών χώρων είτε σε συγκεκριμένα αντικείμενα, που φιλοξενεί το μουσείο, ενώ βρισκόμαστε στον καναπέ του σαλονιού τους

Εάν και δε συγκρίνεται η φυσική παρουσία με την ψηφιακή περιήγηση σε ένα μουσείο, το θετικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ως διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούμε να σταθούμε με τον κέρσορα του ποντικιού μας όση ώρα επιθυμούμε σε κάποιο έκθεμα που μας ενδιαφέρει και να το θαυμάσουμε, ενώ παράλληλα μπορούμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό. 

Επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουμε την διασκέδαση με την ψυχαγωγία, ξεφεύγοντας για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας και των social media. Να μην ξεχνάμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επισκεφθούμε ακόμη και ένα μουσείο που βρίσκεται μακριά από τον τόπο διαμονής μας!

Πάμε μαζί να δούμε και να απολαύσουμε μερικά μουσεία της Ελλάδας, που παρέχουν την δυνατότητα της εικονικής περιήγησης με μόνο μερικά κλικ!

 1) Μουσείο Ακρόπολης 

Ψηφιακή βόλτα σε μουσεία!

Και έτσι ξαφνικά με το πάτημα ενός κουμπιού βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, στο μουσείο της Ακρόπολης και θαυμάζουμε τους εκθεσιακούς χώρους και τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από την αθηναϊκή Ακρόπολη και τις πλαγιές της. 

Πατήστε εδώ

2) Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ψηφιακή βόλτα σε μουσεία!

Για τους λάτρεις της βυζαντινής και της μεταβυζαντινής περιόδου, θα προτείναμε μία απογευματινή επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Επιλέγοντας αντικείμενα, που βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και πατώντας πάνω σε αυτά μπορείτε να πληροφορηθείτε για την καθημερινότητα, τις συνήθειες και τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου!

Πατήστε εδώ

3) Μουσείο Μπενάκη

Ψηφιακή βόλτα σε μουσεία!

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα μας το Μουσείο Μπενάκη. Περιέχει ποικιλία εκθεμάτων και μερικά από αυτά  αφορούν την ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού κράτους, την φωτογραφία και την γλυπτική. Μάλιστα, διαθέτει και τη δυνατότητα ηχητικής ξενάγησης σε μερικά από τα εκθέματα σε 6 γλώσσες!

Πατήστε εδώ

4) Λευκός Πύργος

Ψηφιακή βόλτα σε μουσεία!

Ας μεταφερθούμε για λίγο στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο. Σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της πόλης από την γέννηση της μέχρι και τις μέρες μας, θα αποσπάσουμε με μόνο μερικά κλικ. Στο τέλος, θα απολαύσουμε την θέα από τον εξώστη στον Θερμαϊκό κόλπο!

Πατήστε εδώ


Δείτε επίσης: Μουσεία της Θεσσαλονίκης: Θεματολογία και ώρες επίσκεψης


5) Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

Ψηφιακή βόλτα σε μουσεία!

Για το τέλος θα αφήσουμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το μουσείο κιβωτός της αρχαίας ελληνικής ζωής και τέχνης 

Πατήστε εδώ

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…