Ψάρι με σαλάτα ντομάτας και μάνγκο
Τα ψάρια υγιεινά και εύγεστα συνδυάζονται ιδανικά με σαλάτες και δένουν άριστα με την ντομάτα, το λεμόνι, το μάνγκο και το ελαιόλαδο ταξιδεύοντάς μας νοερά σε καλοκαιρινές παραλίες. Όχι δεν χρειάζεται να ανοιχτείτε στο πέλαγος με βάρκα για να αλιεύσετε τα ψάρια για το δείπνο σας. Εμείς απλά σας παραθέτουμε το εγχειρίδιο του καλού ψαρά και το μόνο που απαιτείται είναι να το ακολουθήσετε. Πρώτο μάθημα: Μάθημα καθαρισμού. Το ξεπλένετε καλά και αφαιρείτε όλα τα εντόσθια κάνοντας μία τομή κατά μήκος της κοιλιάς του. Με το μαχαίρι αφαιρείτε τα λέπια του ψαριού με κατεύθυνση από την ουρά προς το κεφάλι. Πλένετε με άφθονο νερό εσωτερικά και εξωτερικά. Στραγγίζετε καλά και σε περίπτωση που θέλετε να το μαγειρέψετε άμεσα, τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Υλικά
1 κ. φιλέτα άσπρου ψαριού
Λίγο λάδι
5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο μάνγκο ψιλοκομμένο
1 μέτριο νεροκρέμμυδο ψιλοκομμένο
1/2 μέτριο αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 φύλλο φρέσκο (πολύ ψιλοκομμένο) καφίρ λάιμ
1 κουταλάκι φρέσκο (πολύ ψιλοκομμένο) λεμονόχορτο
1 κουταλάκι σάλτσα ψαριού
1 κουταλιά χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές χυμός λάιμ
1 κουταλιά χυμός ντομάτας
1 κουταλιά φύλλα κορίανδρο ψιλοκομμένα
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Αλείψτε το ψάρι με το λάδι, βάλτε το πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε το και στις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Διατηρήστε το ζεστό.
- Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρετέ τα με το ψάρι.