Πρωτότυπη βιωματική συνάντηση για μικρά παιδιά … σε ξενοδοχείο!

Συντάκτης: Flowmagazine

Πρωτότυπη βιωματική συνάντηση για μικρά παιδιά … σε ξενοδοχείο!Βάλτε «χρώμα» στις ζωές των παιδιών σας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, μέσα από την πρωτότυπη βιωματική συνάντηση τέχνης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας… και όχι σε αίθουσα τέχνης ή μουσείο. Παιδιά από 4,5-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση “ROOMS” που διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει η αίθουσα τέχνης Kappatos και ο φορέας “η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση”.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, ανακαλύψουν, συζητήσουν και εμπνευστούν εικαστικά με αφετηρία ζωγραφικά & γλυπτικά έργα, ηχητικές, φωτογραφικές, σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, προβολές, ταινίες… που δημιουργούν οι 30 καλλιτέχνες της έκθεσης ROOMS 2013 μέσα στα δωμάτια ενός ορόφου του ξενοδοχείου St George Lycabettus, στη Δεξαμενή, στο Κολωνάκι.

Η εμπειρία του φορέα από επίσκεψη με παιδιά σε αντίστοιχη έκθεση της αίθουσας τέχνης Kappatos στα προηγούμενα έτη, όπου διαφορετικοί καλλιτέχνες από φέτος κατέλαβαν και μεταμόρφωσαν δωμάτια ξενοδοχείου, έχει υπάρξει δυνατή, ανανεωτική και εξαιρετικά πλούσια σε ερεθίσματα για τα παιδιά. Αυτό που πραγματικά έλκει όλους, μικρούς και μεγάλους, είναι το γεγονός ότι κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται ατομικά σε κάθε ένα δωμάτιο σε έναν όροφο του ξενοδοχείου, όπου το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη.

Πρωτότυπη βιωματική συνάντηση για μικρά παιδιά … σε ξενοδοχείο!Η επιλογή ενός διαφορετικού χώρου, ενός ξενοδοχείου, για τη διοργάνωση της έκθεσης, ήταν συνάρτηση και της επιλογής για αυτόνομες παρουσιάσεις των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο αλλά και της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει τον δικό του προσωπικό χώρο. Για πολλούς από τους καλλιτέχνες, ο θαυμάσιος και φιλόξενος χώρος του ξενοδοχείου St George Lycabettus που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα και ωραιότερα σημεία της Αθήνας, αποτελεί μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν έργα ειδικά για αυτή την έκθεση, έργα που συσχετίζονται με αυτές ακριβώς τις λειτουργίες και το ρόλο του “φιλόξενου χώρου”.

Διάρκεια βιωματικής συνάντησης: 1,5 ώρα

Ώρα συνάντησης 1ης ομάδας: 12:30-14:00

Ώρα συνάντησης 2ης ομάδας: 15:30-17:00

Σημείο ραντεβού: Είσοδος Ξενοδοχείου St George Lycabettus, στη Δεξαμενή, Κολωνάκι

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 5616300, 693 8141330 μέχρι την Τετάρτη μεσημέρι, 30 Ιανουαρίου 2013.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…