Πρόβλημα με κατσαρίδες; Όχι πια

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Οι κατσαρίδες στην Ελλάδα, με την υγρασία που επικρατεί μπορεί να αναδειχθούν σε μεγάλο πρόβλημα. Δείτε ποιες μπορεί να είναι οι λύσεις.

Η αντιμετώπιση των κατσαρίδων απαιτεί κατανόηση των συνθηκών που προκαλούν και την ανάπτυξη της καθώς και των περιβαλλοντικών στοιχείων που τις ευνοούν. Εδώ είναι ένα άρθρο που μιλάει για το τι μισούν οι κατσαρίδες και πού συχνάζουν, καθώς και πρακτικοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις κατσαρίδες: αποτροπή και εξάλειψη

Οι κατσαρίδες, αν και μικρές, μπορούν να είναι ενοχλητικές και ανεπιθύμητες σε κάθε σπίτι. Αλλά πώς μπορείτε να τις αποτρέψετε από το να αναπτυχθούν και να τις εξαλείψετε;

Τι μισούν οι κατσαρίδες:

Καθαριότητα:

Οι κατσαρίδες προτιμούν χώρους με τροφικά υπολείμματα και υγρασία. Τα ξηρά και καθαρά μέρη τις αποτρέπουν και δεν εμφανίζονται.  Διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και στεγνό για να τις αποτρέψετε.

Άρωματα:

Ορισμένα αρώματα όπως η μέντα, η φαινόλη, και το κόλιανδρο είναι αποτρεπτικά για τις κατσαρίδες. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια ή καθαριστικά με αυτά τα αρώματα για να καθαρίσετε το σπίτι σας ή επιφάνειες που πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να περάσουν κατσαρίδες.

Φως:

Οι κατσαρίδες αποφεύγουν το φως. Διατηρείτε το σπίτι φωτεινό, ιδιαίτερα τις περιοχές όπου συχνάζουν.

Πού συχνάζουν οι κατσαρίδες:

Κουζίνα:

Η περιοχή όπου μαγειρεύετε είναι ελκυστική λόγω των τροφικών υπολειμμάτων. Καθαρίστε τις επιφάνειες της κουζίνα από οποιαδήποτε άλλο υπόλειμμα τροφής ή οποιαδήποτε μυρωδιά μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους.

Αποχετεύσεις και σωλήνες:

Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέρχονται στο σπίτι μέσω των αποχετεύσεων. Χρησιμοποιήστε σωλήνες αποχετεύσεων με προστατευτικά καλύμματα.

Σκοτεινές και υγρές περιοχές:

Οι κατσαρίδες αποφεύγουν το φως, επομένως, συχνάζουν σε σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από νεροχύτες ή πίσω από ψυγεία.

Πρακτικές συμβουλές για αντιμετώπιση:

Σφραγίστε οπές και ρωγμές:

Κλείστε οπές και ρωγμές στα τοίχοι και τα παράθυρα για να αποτρέψετε την είσοδο.

Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα αποτρεπτικά:

Εφαρμόστε εντομοκτόνα σε σημεία που συχνάζουν, όπως χημικές ταμπλέτες σε ρωγμές και γωνίες. Κατά προτίμηση προτιμήστε να έναν ψεκασμό με φάρμακο  μια φορά τον χρόνο από εξειδικευμένο επαγγελματία.

provlima_me_katsarides_oxi_pia

Διατηρήστε την κουζίνα καθαρή:

Καθαρίστε τα τρόφιμα και τα υπολείμματα, αποθηκεύοντας τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία. Μπορούν να μυρίσουν και τα ασφράγιστα τρόφιμα από το ψυγείο σας.

provlima_me_katsarides_oxi_pia

Αντικαταστήστε ή επισκευάστε σωλήνες:

Εάν υπάρχουν διαρροές στους σωλήνες, επισκευάστε τις άμεσα. Μπορούν να μπουν από εκεί στο σπίτι σας μια και το υγρό περιβάλλον τους είναι ελκυστικό.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που δεν είναι φιλικό προς τις κατσαρίδες και να προστατέψετε το σπίτι σας από αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.