Πρόβλεψη Ζάκερμπεργκ: Το Metaverse θα έχει ένα δισ. χρήστες σε τουλάχιστον οκτώ χρόνια

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Την πρόβλεψή του για την πορεία του Metaverse, θέλησε να μοιραστεί ο συνιδρυτής του Facebook-Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Ο Ζάκερμπεργκ, φανερά επηρεασμένος από την παρουσίαση νέων κασκών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία  πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το Metaverse.   

Με την χρήση των κασκών θα διευκολύνεται η πρόσβαση στο Metaverse.  

Διάφορες κάσκες, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να επιτυγχάνεται πρόσβαση στο Metaverse. Με τον όρο Metaverse, κάνουμε λόγο για έναν διαφορετικό και μεταβατικό, θα μπορούσαμε να πούμε, κόσμο που επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή του μέσα στα επόμενα 8-10 χρόνια, αντικαθιστώντας τα τωρινά δεδομένα του κυβερνοχώρου αλλά και του Διαδικτύου.

Ένα δισεκατομμύριο χρήστες θα έχει ως το τέλος της δεκαετίας το Metaverse, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ζάγκεμπεργκ.

«Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα υπάρχουν ένα δισ. χρήστες στο Metaverse καθένας εκ των οποίων θα ξοδεύει εκατοντάδες δολάρια για να αγοράσει ψηφιακά προϊόντα, όπως ρούχα για το avatar του, έπιπλα για το εικονικό του σπίτι, έργα τέχνης για διακόσμηση σε αίθουσες συνεδριάσεων κ.α.» τόνισε ο Ζάγκεμπεργκ, που πλέον βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Metα (η καινούρια, επίσημη ονομασία του Facebook). 

Στην κατηγορία της Meta, βρίσκονται κι άλλα social media κι υπηρεσίες, όπως το Instagram και το WhatsApp. Δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριλαμβάνονται επίσης και διάφορες εταιρείες ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Πηγή 

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.