Πρωτότυπες παρουσιάσεις!

Συντάκτης: Αναστασία Καρούτη, Εκπαιδευτικός, μεταφράστρια

Πρωτότυπες παρουσιάσεις!Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνει κανείς μια παρουσίαση. Συνήθως, ωστόσο, απαιτείται και η χρήση πολυμέσων, ειδικά στη σημερινή εποχή, όπου τα οπτικά ερεθίσματα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο και η τεχνολογία είναι κυριολεκτικά παντού.

Το Power Point προσφέρει αρκετές δυνατότητες, κυρίως εάν κάποιος το γνωρίζει καλά και το χειριστεί ακόμη καλύτερα. Όσοι, όμως, κάνουν αρκετές παρουσιάσεις (εκπαιδευτές ενηλίκων, σύμβουλοι, στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτικοί κ.ά.), το έχουν, λίγο-πολύ βαρεθεί και αναζητούν νέες προκλήσεις και περισσότερο παιχνίδι στα πολυμεσικά τους υλικά.

Καλές και εύχρηστες επιλογές που δεν είναι ακόμη γνωστές σε πολλούς και μπορούν να εντυπωσιάσουν το ακροατήριό σας είναι αυτές που παρουσιάζουμε παρακάτω.

Prezi

Το Prezi (prezi.com) είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή. Πρόκειται για μια εφαρμογή στην οποία ο χρήστης, αφού δημιουργήσει ένα λογαριασμό, μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο θέμα για την παρουσίασή του και να περιηγηθεί σε όλες τις επιλογές για περισσότερα εφέ και ρυθμίσεις. Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του, παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής εικόνων και ήχου, αλλά και αυτόματης αναπαραγωγής που κάνει την παρουσίασή σας να θυμίζει βίντεο και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: σας επιτρέπει να δείτε τη συνολική εμφάνιση της παρουσίασής σας σαν μία εικόνα στο τέλος της.

Haiku Deck

Το Haiku Deck (http://www.haikudeck.com) εστιάζει σε τρία σημεία που θεωρεί κριτήριο μια καλής παρουσίασης: την απλότητα, την αισθητική και τη διασκέδαση. Μια παρουσίαση που γίνεται βάσει αυτής της εφαρμογής σας επιτρέπει τη χρήση εικόνων από τη συλλογή της και από τους δικούς σας πόρους.Πρωτότυπες παρουσιάσεις! Ο χρήστης επενδύει στη δημιουργικότητα και το οπτικό ερέθισμα, έτσι οι λέξεις που εμφανίζονται σε κάθε διαφάνεια είναι λιγοστές (όπως και σε ένα χαϊκού) και η ιστορία που ο ομιλητής παρουσιάζει γίνεται μέσω εικόνων και του προφορικού του λόγου. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για παρουσιάσεις ιδεών, ιστοριών, αλλά και για ασκήσεις ή παρουσιάσεις που στόχο έχουν να εξάψουν την περιέργεια του ακροατηρίου και να το εμπνεύσουν.

Sway

Το Sway (sway.com), από την άλλη πλευρά, είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να εισάγετε στην παρουσίασή σας εικόνες από τη συλλογή του, από κοινωνικά δίκτυα και από τον υπολογιστή σας, αλλά και άλλα πολυμέσα, όπως βίντεο και ήχο. Ακόμη, εσείς επιλέγετε τη μορφή με την οποία θα γίνει η παρουσίασή σας: δεν υπάρχουν διαφάνειες, αλλά ένα συνεχές, που μπορεί να μοιάζει με σελίδα περιοδικού, με ταινία, ή με το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου.

Και οι τρεις εφαρμογές είναι εύκολες στη χρήση τους και απίστευτα εντυπωσιακές, ειδικά για επαγγελματίες που τις έχουν ανάγκη. Πειραματιστείτε και δείτε εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης!

Συντάκτης: Αναστασία Καρούτη, Εκπαιδευτικός, μεταφράστρια

Influence:

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μετάφραση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών…