Προσέξτε ποιον απομακρύνετε από τη ζωή σας, κάποιοι δεν γυρνάνε πίσω.

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε οποιαδήποτε σχέση το να είναι κάποιος η προτεραιότητα στη ζωή κάποιου άλλου, είναι το παν. Σε αντίθετη περίπτωση ποιος λόγος υπάρχει να είστε κοντά σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Θα το καταλάβει αν φύγετε;

Όταν κάποιος σας κάνει να νιώθετε ανεπιθύμητοι, απλά φεύγετε, δεν έχετε κανένα λόγο πλέον να μείνετε κοντά του. Μην σκέφτεστε ότι θα τον στεναχωρήσετε ή θα αισθανθεί ένοχος με τη φυγή σας. Αν σας έκαναν να νιώθετε έτσι, σίγουρα δε θα τους κοστίσει καθόλου αν σας χάσουν.

Το να συμβιβαστείτε σε κάτι που δε σας καλύπτει είναι μόνο χάσιμο χρόνου. Σημασία έχει να είστε δίπλα σε έναν άνθρωπο που αγαπάει και σέβεται τόσο την ομορφιά σας όσο και τις πληγές σας και τις δεύτερες πολύ περισσότερο από την πρώτη.

Στο τέλος της ημέρας, ένα είναι το άτομο στο οποίο θέλετε να επιστρέφετε. Που θέλετε να του πείτε πώς ήταν η μέρα σας άσχετα αν το έχετε ανάγκη ή όχι, που θέλετε να μοιραστείτε τα πάντα τις χαρές, τις λύπες, τις ανησυχίες, τους φόβους και τη νύχτα σας. Αν όμως, δεν είστε εσείς ο προορισμός του, λίγο πρέπει να σας ενδιαφέρει το πού πηγαίνει.

Αν είστε, κρατήστε τον. Κακομάθετέ τον όσο μπορείτε και αφιερώστε του το χρόνο σας. Δείξτε με κάθε τρόπο ότι του ανήκετε και απαιτήστε το ίδιο ακριβώς. Μη βολευτείτε σε ημίμετρα. Γιατί άλλο είναι να λέτε σε έναν άνθρωπο ότι είναι όμορφος και άλλο να τον κάνετε να το νιώθει.

Βγείτε από το βόλεμα και τη συνήθεια. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι. Αυτό που θα επενδύσετε, αυτό θα πάρετε πίσω. Δε γίνεται να αναζητάτε καινούργια πράγματα μένοντας ο ίδιος. Για αυτό, προσέχετε ποιον απομακρύνετε από τη ζωή σας, κάποιοι δεν γυρνάνε πίσω.

Το να επιτρέψετε σε κάποιον να νοιαστεί για σας δεν πρέπει να είναι προνόμιο που το παρέχετε, πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή, προσωπική και συνειδητοποιημένη. Όπως και το να μπορέσει να ανταπεξέλθει κάποιος σε κάτι τόσο μεγάλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δε θέλουν να είναι ελεύθεροι. Η ελευθερία προϋποθέτει και ανάληψη ευθύνης και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για κάτι τέτοιο.

Και είναι μεγάλη ευθύνη να επιτρέψετε σε έναν άνθρωπο να μπει μέσα σας. Να σας αγγίξει με τρόπο που δεν επιτρέψατε σε κανέναν άλλο να σας αγγίξει. Να του δείξετε τα σκοτάδια σας, εκεί που και εσείς οι ίδιοι φοβάστε να πάτε. Αυτόν τον άνθρωπο έχετε δεχτεί ότι τον χρειάζεστε και ότι και αυτός είναι διατεθειμένος να περπατήσει το δρόμο αυτό μαζί σας.

Πόσο υπέροχο είναι να βρει κάποιος έναν άνθρωπο που θέλει να μάθει όσα ταλαιπωρούν το μυαλό του, να του το λέει και να του το δείχνει;

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…