Προορισμοί για αυτούς που λατρεύουν την ύπαιθρο

Συντάκτης: Μαρία Παναγή

 «To καλοκαίρι μπήκε για τα καλά στην ζωή μας» είναι η περίοδος που τα παιδιά λατρεύουν και μπορούν οι ενήλικες να νιώσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, να νιώσουν ξανά πώς είναι παιδιά.  

Το βασικό ερώτημα που βασανίζει όλους εμάς κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι το πού θα αποφασίσουμε να πάμε διακοπές. Ειδικότερα αν πάτε διακοπές όλοι μαζί οικογενειακά, τότε θα πρέπει να αρέσει σε όλους ο προορισμός που επιλέξατε να περάσετε τις διακοπές σας.

Αν είσαι άτομο που σας αρέσουν οι περιπέτειες και να εξερευνάς καινούργιους τόπους τότε αυτή η επιλογή είναι ακριβώς για εσένα. Μόνο το όνομα αυτού του προορισμού μοιάζει με θεϊκό τοπίο το οποίο είναι η Κόστα Ρίκα, συγκεκριμένα το εθνικό Πάρκο ηφαιστείου Αρέναλ. Αυτό το τοπίο θα το λατρέψεις με την πρώτη μάτια, έχει πλούσια άγρια φύση. Είναι ο τέλειος προορισμός για να δεις μαζί με τον σύντροφό σου τους απίστευτους καταρράκτες που έχει και το ενεργό ηφαίστειο που θα κάνετε μια διαδρομή ανάμεσα στα δάση έτσι ώστε να το εξερευνήσετε καλύτερα. Η Κόστα Ρίκα έχει απίστευτη φυσική μαγεία και θα δείτε πώς ούτε εσείς θα πιστεύετε στα μάτια σας τις ομορφιές που κρύβει αυτό το τοπίο. 

Αν το όνειρό σας από μικροί ήταν να ταξιδέψετε σε ολόκληρή την γη ή σε διαφορετικές ηπείρους τότε ο επόμενος προορισμός είναι ο ιδανικός για εσάς, το Jim Corbett National Park Ινδία. Σίγουρα θα γνωρίσετε μια άλλη διαφορετική κουλτούρα και θα δοκιμάσετε φαγητά που δεν έχετε ξανά δοκιμάσει πριν. Πάντα βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood πώς όταν πάνε διακοπές στο πρόγραμμά τους υπάρχει πάντα να κάνουν σαφάρι. Άρα γιατί να μην εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία και να κάνετε σαφάρι στην Ινδία. Μπορεί να μην σας αρέσει πολύ στην αρχή να πάτε στην Ινδία, γιατί σας έρχεται πρώτα στο μυαλό μια εικόνα όπου όλοι οι άνθρωποι ζουν άθλια, αλλά μόλις φτάσετε στον προορισμό σας θα το λατρέψετε και δεν θα θέλετε να φύγετε. Αυτό που το κάνει τόσο ωραίο είναι η άγρια ζωή που υπάρχει στον τόπο αυτό.

Η επόμενη επιλογή πιστεύω πώς σίγουρα θα την λατρέψετε είναι το εθνικό πάρκο της Νέας Ζηλανδίας. Ένας μαγευτικός προορισμός που συνδυάζει βουνό με θάλασσα. Αν προτιμάτε να περάσετε κάπου ξέγνοιαστα τις διακοπές σας, τότε επιλέξτε την Νέα Ζηλανδία. Θα δείτε πώς δεν θα μείνετε απογοητευμένοι με αυτήν την επιλογή. 

Προτιμότερο είναι να πάτε την χειμερινή περίοδο για να δείτε τους παγετώνες στα ψηλά βουνά και να μείνετε αναδύει από την φυσική ομορφιά που προσφέρει αυτός  ο τόπος. Οι λάτρεις της φύσης κλείνουν από πριν μια θέση για πεζοπορία στο Milford Track, μια θρυλική διαδρομή 53 χιλιομέτρων που διέρχεται μέσα από αλπικά μονοπάτια κι ένα εύκρατο τροπικό δάσος.

Παρόλα αυτά αν δεν είσαι τύπος που του αρέσει η περιπέτεια και να εξερευνά την άγρια ζωή τότε αυτά τα μέρη δεν είναι τα κατάλληλα για εσένα, αλλά αντιθέτως θα μπορούσες να πας σε νησάκι να χαλαρώσεις λίγο και μετά να επιστρέψεις στη σκληρή σου πραγματικότητα.

Συντάκτης: Μαρία Παναγή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.