Προορισμοί στην Ελλάδα για πεζοπορία

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Η Ελλάδα, εκτός από τα πανέμορφα νησιά που έχει, διαθέτει και αρκετά όμορφα μέρη για όσους αγαπούν την πεζοπορία στη φύση. Έχει προορισμούς τόσο για εύκολη, όσο και για πιο απαιτητική πεζοπορία.

Υπάρχουν πολλές διαδρομές που περνάνε μέσα από καταπράσινα δάση και φτάνουν σε παραλίες με καταγάλανα νερά. Παραδεισένιες διαδρομές μέσα και δίπλα από καταρράχτες, λίμνες, φαράγγια… Και ποιος δεν θα ‘θελε να βρίσκεται τώρα εκεί;

Ας δούμε κάποιους από αυτούς τους προορισμούς που θα σας πείσουν για ταξίδι αυτή τη στιγμή!

Πεζοπορία στα Μετέωρα

Βορειοδυτικά της Θεσσαλίας, τα Μετέωρα προσκαλούν αμέσως εσάς, και χιλιάδες ακόμα τουρίστες, για πεζοπορία στους τεράστιους βράχους από ψαμμίτη και στα μοναστήρια που υπάρχουν τριγύρω. Οι λάτρεις της πεζοπορίας προτιμούν τα Μετέωρα για να απολαύσουν μία υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση, αλλά και στους πιο τολμηρούς δίνεται η ευκαιρία για ορειβασία στους διάσημους αυτούς βράχους.

Πεζοπορία στο Βουραϊκό

Στο Βουραϊκό, μπορεί κανείς να κάνει πεζοπορία μόνος του ή και με οργανωμένες ομάδες trekking. Εκεί θα απολαύσετε το φυσικό τοπίο υπό τον ήχο του ποταμιού αλλά και τη μοναδική εμπειρία της πεζοπορίας πάνω στις γραμμές του οδοντωτού σιδηροδρόμου.

Πεζοπορία στον Αχέροντα

Η πεζοπορία στον ποταμό Αχέροντα αποτελεί μία ξεχωριστή βόλτα μέσα στη φύση, με τα καταπράσινα δέντρα τριγύρω του. Το μονοπάτι που υπάρχει εκεί οδηγεί τους επισκέπτες σε εκείνο που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και χαρίζει μία όμορφη θέα της γύρω περιοχής. Εκεί θα κάνει κάποιος πεζοπορία στη φύση, rafting και –για τους πιο τολμηρούς– μία παγωμένη βουτιά στο ποτάμι!

Πεζοπορία στην Κρήτη

Αν επισκεφτείτε κάποια στιγμή την Κρήτη, θα βρείτε πολλά μονοπάτια και διαδρομές για να κάνετε πεζοπορία, όπως το διάσημο Φαράγγι της Σαμαριάς. Ιδανική επιλογή είναι να το επισκεφτεί κάποιος την άνοιξη. Όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα, το μονοπάτι αυτό είναι σχετικά βατό, οπότε εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα εφόδια και ξεκινήστε για μία εξόρμηση στη φύση!

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου

Κλασική πεζοπορική διαδρομή, και μάλιστα από τις πιο συναρπαστικές στην Ελλάδα. Ενώνει τα χωριά Μονοδένδρι και Βίκος και περνάει μέσα από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Η διαδρομή είναι μαγική, με απίθανη χλωρίδα, ενώ αν βρεθείτε εκεί κατά τις καλοκαιρινές μέρες, σε κάποια σημεία μπορείτε να κάνετε και μπάνιο.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.