Πρωινές ασκήσεις Γιόγκα που μπορείς να κάνεις πριν ακόμα σηκωθείς από το κρεβάτι σου!

Συντάκτης: Βίκυ Μάνδαλου, Πιστοποιημένη δασκάλα Yoga

Μήπως νιώθεις συχνά υποτονικότητα και δυσκαμψία, όταν ξυπνάς το πρωί, ακόμα και μετά από έναν καλό ύπνο; Αυτό μπορεί να οφείλεται στην παραμονή στην ίδια ξαπλωτή θέση για πολλές ώρες, αλλά και στη μειωμένη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα αν η εργασία σου απαιτεί να είσαι καθισμένος  σε ένα γραφείο για πολλές ώρες.

Η συμβουλή μου: Ένταξε στην πρωινή σου ρουτίνα μερικές διατάσεις, για να ξυπνήσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις τη διάθεση σου!

Η γιόγκα, ως πρακτική που εστιάζει στις διατάσεις, μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως η βελτίωση της κινητικότητας και της ευλυγισίας, η υποστήριξη της αναπνευστικής και καρδιαγγειακής λειτουργίας.

Παράλληλα, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο μείωσης του στρες, καθώς αυξάνει τη σεροτονίνη και οδηγεί σε μια γενικότερη αίσθηση ευεξίας, ηρεμίας και χαλάρωσης.

Το βίντεο που σας ετοίμασα περιλαμβάνει διατατικές ασκήσεις yoga που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου, για σωματική και πνευματική ευεξία.

Μπορείς να τις κάνεις, πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι σου ή σε ένα στρωματάκι στο έδαφος.

Είναι σημαντικό οι διατάσεις να εκτελούνται πάντοτε με σεβασμό στα όρια του σώματος, χωρίς υπερβολές, και μέχρι το σημείο που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και όμορφα.

Καλή απόλαυση!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Συντάκτης: Βίκυ Μάνδαλου, Πιστοποιημένη δασκάλα Yoga

Influence:

Είμαι η Βίκυ, γεννημένη στη Λάρισα, πιστοποιημένη προπονήτρια προσωπικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης…