Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Νερού στους μαθητές του Δήμου Παλλήνης

Συντάκτης: Flowmagazine

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο κύκλος παρουσιάσεων από το δίκτυο MEΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε σχολεία του δήμου Παλλήνης με θέμα την «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ» που διοργάνωσε η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας .

Περίπου 1200 μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την προστασία των υδάτινων πόρων, τα θέματα έλλειψης νερού , τις τεχνικές εξοικονόμησης αλλά και γύρω από θέματα βιώσιμης διαχείρισης του.

Καθώς αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη μύησης και ουσιαστικής ευαισθητοποίησης του παιδιού όσον αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι μαθητές συμμετέχοντας στις προτεινόμενες δράσεις , εμπλέκονται σε μια ενεργητική διαδικασία μάθησης ήπιων τεχνικών εξοικονόμησης νερού μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητας τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος Παλλήνης, όπως το πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης, ο καθαρισμός δασικών εκτάσεων αλλά και η συμμετοχή σε δεντροφυτεύεις με στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση και την δημιουργία οικολογικής συνείδησης.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…