Εκτυπωτής χωρίς μελάνι και χαρτί!

Συντάκτης: Flowmagazine

Ακούγεται παράδοξο κι όμως είναι αληθινό. Ο PrePeat Printer υπάρχει ήδη και προσφέρει τη λύση της οικολογικής εκτύπωσης… Δε χρειάζεται χαρτί, δε χρειάζεται μελάνι. Αντιθέτως, τυπώνει σε ένα ειδικό πλαστικό φύλλο. Το συγκεκριμένο φύλλο έχει την ιδιότητα να σβήνεται και να επανεκτυπώνεται μέχρι και 1000 φορές! Έτσι δε θα σπαταλούμε χαρτιά για αντίτυπα που χρειαζόμαστε για λίγη μόνο ώρα!

Το μελάνι το αντικαθιστά η θερμότητα και η συγκεκριμένη κεφαλή έχει την ικανότητα να τυπώνει τόσο κείμενα στην κλίμακα του μαύρου όσο και εικόνες! Ο PrePeat Printerδεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους υπόλοιπους εκτυπωτές και επιπλέον είναι και οικολογικός!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος είχε την ιδέα του «ξαναχρησιμοποιημένου χαρτιού». Ο Harry Harrison και ο Marvin Minsky είναι εμπνευστές του εκτυπωτή «Eternitree» ο οποίος λειτουργούσε με παρόμοια λογική το 1992! Παρόλα αυτά ο PrePeat είναι ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος εκτυπωτής τέτοιου είδους.

Η Γιαπωνέζικη κατασκευάστρια εταιρεία του «Sanwa Newtec» δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ημέρα παράδοσης. Κύριος στόχος της είναι να τον προωθήσει κυρίως σε μεγάλες εταιρείες και σε εταιρείες με οικολογική ευαισθησία αφού το κόστος του είναι περίπου 5,600$ ενώ το ειδικό πλαστικό φύλλο που χρειάζεται κοστίζει 3,30$ το ένα! Προφανώς λοιπόν τα μικρότερα γραφεία και οι απλοί καταναλωτές μάλλον θα παραμείνουν πιστοί στους παλιούς εκτυπωτές.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…