Πριγκίπισσα–νταντά για δίδυμα!

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Πριγκίπισσα–νταντά για δίδυμα!Αυτό θα πει πριγκιπική αφοσίωση στα προβλήματα του λαού. Η Μέτε Μάριτ, σύζυγος του πρίγκιπα και διαδόχου του νορβηγικού θρόνου Χάακαν, δεν δίστασε να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να παίξει το ρόλο της… νταντάς, ώστε να βοηθήσει έμπρακτα έναν εργαζόμενο στο παλάτι. Η 39χρονη Μάριτ πήγε από το Οσλο στο Νέο Δελχί και φρόντισε τα δίδυμα μωρά του υπαλλήλου και φίλου της χωρίς καν να αποκαλύψει ποια είναι. Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, στο ινδικό μαιευτήριο παρέμεινε επί μέρες θεώρησαν ότι πρόκειται για μια απλή νταντά!

Ο εργαζόμενος στο παλάτι είναι ινδικής καταγωγής και παντρεμένος με άτομο του ίδιου φύλου (οι γάμοι ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι στη Νορβηγία από το 2009). Οι δύο τους αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί στην Ινδία με παρένθετη μητέρα (μάλιστα κυοφορούσε δίδυμα), αλλά την τελευταία στιγμή κι ενώ ετοιμάζονταν να μεταβούν στο Νέο Δελχί παρουσιάστηκαν προβλήματα με τις βίζες τους. Η παρένθετη μητέρα κινδύνευε να γεννήσει ολομόναχη, όταν παρενέβη η Μάριτ (η οποία έχει δύο παιδιά με τον πρίκγιπα Χάακαν και άλλο ένα από παλαιότερη σχέση της). Εβγαλε κανονική βίζα και ταξίδεψε κανονικά στο Νέο Δελχί, όμως απαίτησε να μην την υποδεχτεί κανείς επίσημος. Στο αεροδρόμιο πήρε ταξί (!) και πήγε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για τέσσερις μέρες, ήταν παρούσα στη γέννα και φρόντισε μωρό και γυναίκα στις πρώτες δύσκολες μέρες, ώσπου να λυθούν τα προβλήματα με τη βίζα των γονέων και μεταβούν κι αυτοί στην ινδική πρωτεύουσα.

Στο διάστημα της παρουσίας της στο μαιευτήριο η Μάριτ έπιασε φιλίες με γιατρούς και νοσοκόμες, αλλά δεν τους είπε ποια είναι κι όλοι υπέθεσαν ότι πρόκειται για… νταντά, την οποία είχαν πληρώσει οι γονείς για να παραβρεθεί στη γέννα. Η Μάριτ επέστρεψε αθόρυβα στην πατρίδα της και το θέμα παρέμεινε στη σκιά επί μέρες, ώσπου οι γονείς επέστρεψαν με τα δίδυμα στο Οσλο και αποκάλυψαν την παρέμβαση της μελλοντικής βασίλισσας, για να εκφράσουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους. Η ίδια είπε απλά ότι ήθελε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε και βρίσκει τη συμπεριφορά της απόλυτα λογική.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…