Γαρίδες Σαγανάκι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια πικάντικη συνταγή που συνδυάζει τις γαρίδες με άρωμα και γεύση Ελλάδας. Η φέτα με τη ντομάτα και τις γαρίδες αποτελούν μια εξαίσια πρόταση για …υποβρύχιες μπουκίτσες ψωμιού που τόσο αρέσουν σε όλους

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό Γαρίδες

2 Κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό Ντομάτες ώριμες λειωμένες

Αλάτι

250 gr Τυρί Φέτα

4-5 κ. σ. Λάδι

1/2 ποτηράκι κρασί

5 κλωνιά Μαϊντανό

Πιπέρι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει.
  • Τις βράζουμε για 5 λεπτά και φυλάμε το νερό που έβρασαν.
  • Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τοκρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράστε για 30 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…