Γαρίδες Σαγανάκι
Μια πικάντικη συνταγή που συνδυάζει τις γαρίδες με άρωμα και γεύση Ελλάδας. Η φέτα με τη ντομάτα και τις γαρίδες αποτελούν μια εξαίσια πρόταση για …υποβρύχιες μπουκίτσες ψωμιού που τόσο αρέσουν σε όλους
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό Γαρίδες
2 Κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό Ντομάτες ώριμες λειωμένες
Αλάτι
250 gr Τυρί Φέτα
4-5 κ. σ. Λάδι
1/2 ποτηράκι κρασί
5 κλωνιά Μαϊντανό
Πιπέρι άσπρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει.
- Τις βράζουμε για 5 λεπτά και φυλάμε το νερό που έβρασαν.
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τοκρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράστε για 30 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.