Πρασσόπιτα με ζαμπόν

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Μια χορταστική πίτα είναι η καλύτερη επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι. Ωραίο παρεϊστικο φαγητό που μπορεί να σας συνοδεύει όλη την εβδομάδα στις εξορμήσεις σας. Σήμερα προτείνουμε πρασσόπιτα με ζαμπόν.

Υλικά

– 1 φύλλο σφολιάτα

– 1 κιλό πράσσα

– 1 φλυτζάνι ζουμί από τα πράσσα

– 150 γρ. ζαμπόν

– 2 αυγά

– 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 4 κουτ. σούπας αλεύρι

– 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

– αλάτι

– μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνετε φόρμα με κινητό στεφάνι με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε τη σφολιάτα αφού την ανοίξετε σε 1 φύλλο.
  • Τρυπάτε το φύλλο σε μερικά σημεία με ένα πηρούνι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.
  • Στο μεταξύ κόβετε το άσπρο κομμάτι των πράσσων σε φέτες και τα βάζετε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά. Κρατάτε 1 φλυτζάνι από το νερό αυτό.
  • Στραγγίζετε τα πράσσα καλά. Λιώνετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε εκεί το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύοντας το μίγμα συνέχεια.
  • Όταν αυτό ενώσει, προσθέτετε το ζουμί να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Βγάζετε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζετε με αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα πράσσα και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.
  • Ρίχνετε στο μίγμα τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μίγμα αυτό στην ψημένη σφολιάτα και αφού ισιώσετε την επιφάνεια πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
  • Βάζετε την πίτα στο φούρνο που έχετε ήδη κάψει στους 175 βαθμούς Κελσίου και την ψήνετε για περίπου 60 λεπτά.
  • Την σερβίρετε χλιαρή.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.