Πράσινη σαλάτα με κουκιά
Τα κουκιά ανήκουν στην κατηγορία των όσπριων και ο τρόποι μαγειρέματός τους ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα μας. Τα κουκιά είναι σημαντική τροφή με πλούσιες διατροφικές ιδιότητες, όπως βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και πολλά άλλα. Προσθέστε μερικά κουκιά μέσα στην σαλατιέρα, φτιάξτε σπιτικό dressing για νοστιμίστε την πράσινη σαλάτα και σερβίρετε!
Υλικά
1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
4-5 καρδιές από μαρούλι
20 καρποί από κουκιά φρέσκα
1 ματσάκι ρόκα
1 κ.γλ. άνηθο ψιλοκομμένος
Αλάτι
dressing
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το μαρούλι και τη ρόκα και τα αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά, πριν τα χρησιμοποιήσετε.
- Κόβετε με το χέρι το μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Αλατίζετε και τοποθετείτε από πάνω τους καρπούς των κουκιών ξεφλουδισμένους.
- Σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό.
- Χτυπάτε δυνατά έως ότου ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά.
- Περιχύνετε πάνω στη σαλάτα.
- Γαρνίρετε με τον άνηθο και σερβίρετε.