Μικρά πράγματα που πρέπει να θυμάστε εάν θέλετε μια μακροχρόνια σχέση

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ονειρεύεστε μια μακροχρόνια επιτυχημένη σχέση, αλλά δεν αντιμετωπίζετε εύκολα τις καθημερινές συγκρούσεις. Κάθε σχέση έχει τα σκαμπανεβάσματά της, καμία δεν είναι τέλεια όλη την ώρα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όταν είστε θυμωμένοι, περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα πριν αντιδράσετε.

Δεν είστε ο εαυτός σας όταν είστε θυμωμένοι και η αντίδρασή σας μπορεί αποβεί μοιραία. Είτε πρόκειται για ένα μικρό ζήτημα, είτε για κάποιο μεγάλο, προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας κάποιο χρόνο πριν αντιδράσετε. Η λήψη αποφάσεων ενώ είστε θυμωμένοι, πληγωμένοι ή αναστατωμένοι μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει να κάνετε ή να πείτε κάτι που θα το μετανιώσετε. Πάρτε τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να αντιληφθείτε ότι έχετε ηρεμήσει και έχετε πάρει μία απόφαση.

Εάν μετά από πολλές ώρες έχετε ηρεμήσει, συζητήστε με τον σύντροφο σας με έναν ώριμο και λογικό τρόπο. Αποφύγετε να υψώσετε τη φωνή σας ή να μιλήσετε άσχημα και προσπαθήστε να εξετάσετε την μεριά του συντρόφου σας για το θέμα. Ίσως να εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης.

Σταματήστε να λέτε “δεν με πειράζει”.

Το να είσαι σε μια σχέση δεν είναι μόνο να προσπαθείς να είσαι καλή και να δώσεις στο άλλο πρόσωπο αυτό που θέλει. Είναι σημαντικό να εκφράζεστε ειλικρινά, ακόμα και όταν διαφωνείτε με τον σύντροφό σας. Ο σύντροφός σας θα χαρεί να σας δει να αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία και να έχετε μια πιο ενδιαφέρουσα προτίμηση απ ​​ό,τι να παραμείνετε ήσυχη ή να αφήσατε να πάρει την απόφαση εκείνος.

Είναι σημαντικό να συμβιβάζεστε στις σχέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταπνίγετε τα συναισθήματα ή τις απόψεις σας. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει και να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα. Βάλτε στόχο να είστε όσο το δυνατόν ειλικρινείς.

Ο ύπνος πιθανόν να κατευνάσει τα νεύρα.

Τα προβλήματα που προκύπτουν στο τέλος της ημέρας συχνά επιδεινώνονται από το γεγονός ότι είστε κουρασμένοι, είστε επικεντρωμένοι στους πολλούς μικρούς ερεθισμούς της ημέρας και δεν έχετε χρόνο να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας. Με έναν καλό ύπνο, πιθανότατα να ξυπνήσετε ικανοί να ασχοληθείτε με το πρόβλημα πολύ πιο εποικοδομητικά.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε σύγκρουση με τον σύντροφό σας αργά το βράδυ, δοκιμάστε να πείτε: «Μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό αύριο το πρωί;» Εξηγήστε ότι θα είστε σε θέση να σκεφτείτε πιο ξεκάθαρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιμετωπίσει το θέμα την επόμενη μέρα για να αποφύγετε τυχόν συγκρούσεις.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr