Πράγματα που τα ζευγάρια πρέπει να ξέρουν για τις σχέσεις

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Για να έχει μια ζωή ευτυχισμένη μαζί, κάθε ζευγάρι θα πρέπει να γνωρίζει πολλά σημαντικά πράγματα για τις σχέσεις. Συνήθως αποκτάμε αυτές τις ικανότητες και τη γνώση μέσα από εμπειρίες, αλλά είναι καλό και να προλαμβάνουμε συχνά για μην μαθαίνουμε πικρά κάποια μαθήματα.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα που τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν για τις σχέσεις.

Η ευγένεια κάνει θαύματα

Σήμερα, η δύναμη της ευγένειας είναι γνωστή σε έναν ορισμένο αριθμό ανθρώπων. Η ζωή είναι τόσο γεμάτη ασχολίες, που ξεχνάμε να είμαστε ευγενείς σε διάφορες καταστάσεις. Δεν χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια να είσαι πιο ευγενής, απλά πρέπει να αναπτύξεις την συνήθεια να είσαι έτσι.

Εάν πάρεις μια απόφαση να είσαι πιο ευγενής, θα παρατηρήσεις πόσο δυνατό χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι. Έχει έναν μεγάλο αριθμό από πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να κάνουν την σχέση σας υγιέστερη και πιο δυνατή.

Μη  μαλώνετε ή διαφωνείτε δημόσια

Είναι αλήθεια ότι οι δυνατές και σχέσεις που διαρκούν, περιέχουν και διαφωνίες κάποιες στιγμές. Πολλά ζευγάρια το θεωρούν ένα συστατικό στοιχείο της σχέσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εκθέτετε τη σχέση σας δημόσια.

Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσετε άσχημες λέξεις, εάν είναι αναγκαίο, αλλά το να φανείτε πολύ επιθετικοί και υστερικοί, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε αρνητική φήμη. Μη βγάζετε τα άπλυτά σας στη φόρα δημοσίως, εάν έχετε διαφωνίες προσπαθήστε να τις λύνετε στο σπίτι.

Το να γελάτε μαζί είναι ένα σημαντικό πράγμα

Το γέλιο μπορεί να γιατρέψει πληγές και να ενώσει ανθρώπους. Έχει την δύναμη να σπάει τα εσωτερικά δεσμά, την ένταση και επιπλέον καταπολεμά το άγχος. Ένα ταιριαστό ανέκδοτο, μπορεί εύκολα να βοηθήσει να τα βρείτε μεταξύ σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς τό γέλιο μας κάνει να ζούμε περισσότερο, παράγοντας ωφέλιμες ορμόνες που επιβραδύνουν την πρόοδο της γήρανσης. Επιπλέον είναι ένας υπέροχος τρόπος να παραμένετε θετικοί και πάντα σε καλή διάθεση.

Ο καθένας έχει άσχημες ημέρες

Δεν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε την κακή διάθεση του συντρόφου σας σαν κάτι προσωπικό εναντίον σας. Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κακές ημέρες και εμπλέκονται σε μπερδεμένες καταστάσεις.

Μπορεί να έχετε επενδύσει σε διαφορετικούς τομείς της ζωής. Δεν μπορείτε πάντα να εμπλέκεστε στις υποθέσεις του συντρόφου σας και είναι δύσκολο να υποθέτετε τι έχει συμβεί.

Απλά επιτρέψτε στον σύντροφό σας να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες και συγκρατήστε την υπερβολική αντίδραση. Μην το παίρνετε προσωπικά.

Η συγχώρεση είναι το κεντρικό θέμα

Μόνο αυτά τα ζευγάρια που συγχωρούν ο ένας τον άλλο, έχουν σχέση που διαρκεί επί  μακρόν.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανείς δεν είναι τέλειος .Και οι δύο μπορεί να κάνετε λάθη και ο καλύτερος τρόπος είναι να δέχεστε την πραγματικότητα αυτή. Αφήστε τα περασμένα να είναι περασμένα. Εάν κρατάτε από το παρελθόν στοιχεία εναντίον ο ένας τού άλλου, θα εξαφανίσετε τη φλόγα της αγάπης. Χαρείτε την αγάπη σας και τη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο και συγχωρήστε τις αμαρτίες.

Επικοινωνείτε καθαρά

Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι καλοί στο να διαβάζουν την σκέψη. Πολλά ζευγάρια απογοητεύονται μεταξύ τους, γιατί απλά δεν μπορούν να διαβάσουν ό ένας το μυαλό του  άλλου. Γιατί έχουμε ανάγκη να διαβάζουμε τα μυαλά;

Είναι ευκολότερο να επικοινωνούμε με έναν καθαρό τρόπο. Θα σας σώσει  από τα πολλά νεύρα και το χαμένο χρόνο. Είναι φυσιολογικό να λέμε τι θέλουμε και δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιούμε γρίφους όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Η αίσθηση της δέσμευσης

Η δέσμευση αποδεικνύει την αγάπη σας και δείχνει πόσο σημαντικοί είστε για τον αγαπημένο σας.

Με αυτό τον τρόπο δείχνετε τα αισθήματά σας και την επιθυμία να αφοσιωθείτε ο ένας στον άλλο.

Όταν η αξία της δέσμευσης είναι διαθέσιμη, μπορείτε να στηριχτείτε στον σύντροφό σας. Αυτός είναι ο πυρήνας όλων των σχέσεων. Πράξεις όχι λόγια.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr