Πράγματα που πρέπει να σταματήσετε αν θέλετε να ευτυχήσετε

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν δυστυχισμένοι χωρίς να καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματική αιτία και συνεχίζουν την ζωή τους χωρίς καμία ουσία γι αυτούς. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να παρατηρήσετε πάνω σας και να τα αλλάξετε για να έχετε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή που θα περιλαμβάνει άτομα που πραγματικά θα νοιάζονται για σας.

Σταματήστε να αγνοείτε τις δικές σας ανάγκες.

Ενώ φροντίζετε για τις ανάγκες όλων των άλλων, κανένας δεν φροντίζει για τις δικές σας. Εάν εσείς δεν σκέφτεστε τον εαυτό σας, κανείς άλλος δεν θα το κάνει.
Λύση: Καθίστε και αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις επιθυμίες σας. Ακολουθήστε τα συναισθήματά σας και θα σας πουν τι χρειάζεστε.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας.

Είμαστε μοναδικοί ως δημιούργημα, δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους ανθρώπους. Απλώς καταλήγουμε να είμαστε χάλια και να ζηλεύουμε πράγματα που δεν έχουμε.
Λύση: Σταματήστε να ξοδεύετε ώρες και ώρες κοιτάζοντας την τέλεια ζωή άλλων ανθρώπων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στη ζωή σας και πώς να την βελτιώσετε. Αρχίστε να κάνετε κάποιες πραγματικές αλλαγές αντί να κοιτάτε απλά στην οθόνη του υπολογιστή. Μην διαμαρτύρεστε μόνο για το πώς μερικοί άνθρωποι τα έχουν όλα αυτά και αρχίστε να εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας. Δοξάστε τον εαυτό σας για αυτά που έχετε καταφέρει.

Σταματήστε να αισθάνεστε άσχημα για τα λάθη σας.

Μη θέλοντας να κάνετε λάθη σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να μάθετε νέα πράγματα. Τα λάθη είναι πολύτιμα μαθήματα που θα πορευτείτε με αυτά για πάντα και θα σας κάνουν καλύτερο.
Λύση: Μην κοιτάτε τα λάθη ως κάτι κακό και ενοχλητικό. Κάθε φορά που κάνετε λάθος, θυμηθείτε ότι θα είναι πραγματικά χρήσιμο στο μέλλον και ότι σε κάποιο σημείο θα είστε ευγνώμονες γι ‘αυτό.

Σταματήστε να βάζετε την ευτυχία σας στα χέρια των άλλων.

Κανείς δεν μπορεί να γεμίσει το κενό σας αν δεν είστε ευχαριστημένοι και κανείς δεν γνωρίζει τι είναι καλύτερο για σας.
Λύση: Πάρτε τον χρόνο σας, μόνο εσείς και οι σκέψεις σας. Κάντε κάτι χαλαρωτικό και καταλάβετε τι σας κάνει ευτυχισμένους και τι μπορείτε να κάνετε για να αναζητήσετε την ευτυχία χωρίς κανέναν άλλον. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για εσάς.

Σταματήστε να προσπαθείτε να πάρετε τον έλεγχο.

Προσπαθώντας να ελέγξετε τα πάντα στη ζωή σας είναι σαν να προσπαθείτε να ελέγξετε τον καιρό, απλά είναι αδύνατο. Μπορείτε να ελέγχετε τα πράγματα μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν σημαίνει πως πάντα θα έχει την κατάληξη που επιθυμείτε.
Λύση: Υπάρχουν πάντα απρόβλεπτες καταστάσεις για αυτό μην κάνετε πάντα λεπτομερή σχέδια.

Σταματήστε να επιδιώκετε την τελειότητα.

Σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια και παρασύρετε τον εαυτό σας σε κάτι άγνωστο και μακρινό.
Λύση: Βάλτε αυτή την ενέργεια σε κάτι πιο δημιουργικό. Ο σκοπός της τελειότητας είναι μια ατέρμονη μάχη, οπότε σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά και να κάνετε κάτι πιο διασκεδαστικό, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να συναντήσετε τους φίλους σας για καφέ.

Σταματήστε να προσπαθείτε να κάνετε τους άλλους ευτυχείς και να παραμερίζετε τον εαυτό σας.

Εάν βάζετε τον εαυτό σας διαρκώς σε δεύτερη μοίρα, θα είστε σε άθλια κατάσταση καθώς δεν θα έχετε ποτέ χρόνο για τον εαυτό σας. Το να είσαι λίγο εγωιστής δεν είναι πάντα κακό.
Λύση: Ξεχάστε όλους τους άλλους και κάντε κάτι που σας αρέσει. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Σταματήστε να απομακρύνετε τα όνειρά σας.

Οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ τέλειες και όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σας να ξεκινήσετε να τα υλοποιήσετε.
Λύση: Εάν έχετε το πάθος που σας οδηγεί, αρχίστε να το ακολουθείτε, μην περιμένετε. Αν θέλετε να αλλάξετε τη δουλειά σας ή να την εγκαταλείψετε για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, μην φοβάστε να ξεκινήσετε τώρα. Ακόμη και αν αποτύχετε, τουλάχιστον προσπαθήσατε και το αγγίξατε.

Μην σας τρομάζει η μοναξιά.

Είναι λάθος να παραμείνετε σε μια σχέση μόνο επειδή φοβάστε ότι θα μείνετε μόνοι.
Λύση: Εάν αναζητάτε πραγματικά μια ουσιαστική σχέση, πρέπει πρώτα να έχετε μια ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σας. Κατανοήστε τι θέλετε από την επόμενη σχέση σας αντί να βασίζεστε στον σύντροφό σας για να σας κάνει ευτυχισμένους.

Σταματήστε να εστιάζετε σε αυτό που σας πονάει.

Το να πληγώνεστε είναι αναπόφευκτο μέρος της ζωής, αλλά είναι κάτι το περαστικό. Το να εστιάζετε σε πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα, θα παρατείνει άσκοπα τα αρνητικά σας συναισθήματα.
Λύση: Πρέπει να εξαλείψετε την αιτία του πόνου σας. Αν κάποιος σας τραυματίζει συνεχώς, πιθανώς δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της ζωής σας.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr