Πράγματα που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά: Δημιούργησε μια λίστα που θα σου αλλάξει τη ζωή.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι η δύναμη του ονείρου. Η φαντασία και η πίστη μας είναι τα όπλα που χρειαζόμαστε για να καταφέρουμε αυτά που επιθυμούμε.

Μαζί με την στρατηγική μας λοιπόν μπορούμε να κάνουμε να συμβούν πράγματα που πρώτα μας φόβιζαν. Είτε ένα μεγάλο ταξίδι, είτε έναν στόχο ζωής. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να τα τολμήσουμε έστω και μια φορά στη ζωή μας.

Η λίστα που πρέπει να υπάρχει στο backpack μας πρέπει να περιλαμβάνει μερικά από τα παρακάτω!

  • Γράψε ένα γράμμα στο μελλοντικό σου εαυτό.

Πάρε ένα χαρτί και γράψε όλους τους στόχους, τα όνειρα και τα σχέδιά σου. Αποφάσισε σε πόσα χρόνια από τώρα θέλεις να το ανοίξεις κι έπειτα δίπλωσέ το και φύλαξέ το σ’ ένα ασφαλές μέρος. Όταν περάσουν τα χρόνια μέσα από αυτό το γράμμα θα μπορέσεις να δεις πόσο κοντά έχεις φτάσει σε αυτά που επιθυμούσες. Επίσης μπορείς να γράψεις μέσα και πράγματα που μελλοντικά θα σου υπενθυμίζουν όσα δεν θες ποτέ να ξεχάσεις.

  • Γίνε εθελοντής.

Οι εθελοντικές δράσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθείς κι ο ίδιος σαν προσωπικότητα. Διαλέξτε έναν συγκεκριμένο φορέα στον οποίο θες να «εργασθείς» ως εθελοντής και προσπάθησε να μείνεις εκεί όσο περισσότερο καιρό γίνεται. Η προσφορά βοήθειας μας κάνει λιγότερο εγωιστικά όντα και μας δημιουργεί ένα μεγαλύτερο αίσθημα κατανόησης. Ακόμα μας απεγκλωβίζει από τον δικό μας κόσμο και μας κοινωνικοποιεί κατά κάποιον τρόπο.

  • Ταξίδεψε μόνος.

Σκέψου πόσο πιο καθαρές θα είναι οι σκέψεις και η προσοχή σου αν έχεις τη δυνατότητα να περπατάς μόνος σε έναν λόφο, μια παραλία ή στα στενά δρομάκια μια γραφικής πόλης. Το solo ταξίδι, σου δίνει την ευκαιρία να αφουγκραστείς περισσότερο τον ψυχισμό σου και να εξελιχθείς σε κάτι καινούργιο.

  • Πέρνα μια ολόκληρη νύχτα κάτω από τα αστέρια

Πάρε την παρέα σου, μερικές μπύρες και βρείτε ένα όμορφο μέρος με θέα. Σίγουρα θα γελάσετε πολύ –ίσως και θα κλάψετε. Θα ζήσετε μοναδικές στιγμές που θα σας κάνουν να σκεφτείτε πως δεν χρειάζονται πολλά για να περάσετε τέλεια. Κοινώς βρείτε την ουσία στο τίποτα και δημιουργήστε τα πάντα.

  • Κάνε bungee jumping ή καταδύσεις ή οτιδήποτε άλλο ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.
  • Πήγαινε για κάμπινγκ.

Το να περνάς αρκετό χρόνο στην ύπαιθρο είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να εκτιμήσεις τη φύση και τις ομορφιές της, αλλά και να έρθεις κοντά με τους φίλους και την οικογένεια σου. Σίγουρα θα αναζωογονηθείς με τον καλύτερο τρόπο, προτού επιστρέψεις στη ρουτίνα σου και η οπτική σου θα αλλάξει σημαντικά ως προς τα πράγματα.

  • Να ακυρώσετε έστω και μια φορά τον εαυτό σας.

Μπορεί να σας μπερδεύει αυτό, αλλά αν το κάνετε θα δείτε τι σας αρέσει, τι δεν σας αρέσει, θα αντιμετωπίσετε φόβους και άλλα πολλά. Έτσι στο τέλος θα επιλέξετε τι επιθυμείτε να κρατήσετε και τι όχι. Η αποδόμηση του εαυτού πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια φορά σε αυτή τη ζωή. Είναι το μεγαλύτερο άλμα για την εξέλιξή σας.

Είναι τόσα πολλά αυτά που υπάρχουν. Με μια καλή έρευνα μπορείτε να φτιάξετε την δική σας λίστα με ό,τι σας εμπνέει και με ό,τι σας φοβίζει. Εμείς ελπίζουμε να την δημιουργήσετε και να της επιτρέψετε να σας αλλάξει την ζωή.

Να θυμάστε: Όπως έχει πει και ο Albert Einstein: “o χρόνος δεν είναι μια κατάσταση της ύπαρξής μας, αλλά είναι τρόπος σκέψης και το πώς θέλουμε εμείς να βλέπουμε τα πράγματα.”

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.