Πόσο έξυπνος είσαι; Το μικρότερο τεστ IQ στον κόσμο, έχει μόνο 3 ερωτήσεις και σχεδόν όλοι κάνουν ένα λάθος

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Cognitive Reflection Test μέσα από τρεις μόλις ερωτήσεις χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο τεστ IQ στον κόσμο.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε μεταξύ 3.500 ατόμων, το 33% απάντησε λάθος σε όλες, ενώ το 83% αστόχησε τουλάχιστον σε μία.

Τεστ IQ: Oι τρεις ερωτήσεις στην ελληνική εκδοχή τους

  • Αν ένα πορτοκάλι και ένα μήλο κάνουν 1,10 ευρώ και το πορτοκάλι κάνει 1 ευρώ παραπάνω από το μήλο, πόσο κάνει το μήλο;
  • Αν 5 μηχανήματα χρειάζονται 5 λεπτά για να φτιάξουν 5 μπάλες, πόσα λεπτά χρειάζονται 100 μηχανήματα για να φτιάξουν 100 μπάλες.
  • Σε μία λίμνη υπάρχουν νούφαρα που κάθε μέρα διπλασιάζονται σε μέγεθος. Αν σε 48 ημέρες κάλυψαν όλη την λίμνη, πόσο χρειάστηκαν για να καλύψουν την μισή;

Οι περισσότεροι στις παραπάνω ερωτήσεις, δίνουν συνήθως λάθος απαντήσεις, καθώς θεωρούν ότι το μήλο κάνει 1 ευρώ, ότι τα μηχανήματα θα χρειαστούν 100 λεπτά για να φτιάξουν ισάριθμες μπάλες και ότι τα νούφαρα θέλουν 24 ημέρες για να καλύψουν την μισή λίμνη.

Οι σωστές απαντήσεις

Αν ένα πορτοκάλι και ένα μήλο κάνουν 1,10 ευρώ και το πορτοκάλι κάνει 1 ευρώ παραπάνω από το μήλο, πόσο κάνει το μήλο; 0,05 ευρώ. Γιατί το πορτοκάλι κάνει 0,05+1 ευρώ=1,05. Σε αυτό προσθέτουμε και το 0,05 του μήλου, οπότε 1,10.

Αν ένα μηχάνημα χρειάζεται 5 λεπτά για να φτιάξει 5 μπάλες, πόσα λεπτά χρειάζονται 100 μηχανήματα για να φτιάξουν 100 μπάλες. Αν 5 μηχανήματα μπορούν να φτιάξουν 5 μπάλες σε 5 λεπτά, αυτό σημαίνει πως 1 μηχάνημα μπορεί να φτιάξει 1 μπάλα σε 5 λεπτά. Οπότε τα 100 μηχανήματα για να φτιάξουν από μία μπάλα το κάθε 1, χρειάζονται 5 λεπτά.

Σε μία λίμνη υπάρχουν νούφαρα που κάθε μέρα διπλασιάζονται σε μέγεθος. Αν σε 48 ημέρες κάλυψαν όλη την λίμνη, πόσο χρειάστηκαν για να καλύψουν την μισή; 47. Από τη στιγμή που κάθε μέρα διπλασιάζεται το μέγεθος και χρειάστηκαν 48 ημέρες για να καλύψει την λίμνη, αυτό σημαίνει οτι μία μέρα πριν, δηλαδή την 47η, είχαν καλύψει την μισή.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…