Pose 3: οι τίτλοι τέλους της πολυαγαπημένης σειράς

Συντάκτης: Κλεωνάντα Χρούμπ

Το FX ετοιμάζεται να κάνει μια τελευταία “πόζα”. Η επερχόμενη τρίτη σεζόν του βραβευμένου ballroom δράματος, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 2 Μαΐου, θα είναι η τελευταία του, με το φινάλε της σειράς να έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον FX, η τελική σεζόν επτά επεισοδίων θα φτάσει μέχρι το 1994: «Το Ballroom μοιάζει με μια μακρινή μνήμη για την Blanca, η οποία δυσκολεύεται να ισορροπήσει το ρόλο του να είσαι μητέρα, παρών στην σχέση σου  και  τέλος αυτόν της νοσοκόμας. Εν τω μεταξύ, καθώς το AIDS γίνεται η κύρια αιτία θανάτου για Αμερικανούς ηλικίας 25 έως 44 ετών, το «Pray Tell» αντιμετωπίζει απροσδόκες δυσκολίες στο θέμα της υγείας. Τέλος, η εμφάνιση ενός φαύλου νέου σπιτιού αναγκάζει τα μέλη της “οικογένειας Evangelista” να αντιμετωπίσουν και να υποστηρίξουν την κληρονομιά τους».

«Το Pose ήταν ένα από τα δημιουργικά στιγμιότυπα ολόκληρης της καριέρας μου», λέει ο συνδημιουργός Ryan Murphy. «Από την αρχή, που εγώ και ο Steven Canals κάτσαμε να το σχεδιάσουμε, αποτέλεσε ένα project, που δώσαμε όλο το πάθος μας και νομίζω αποτυπώθηκε. Το να πηγαίνω από την αρχή της καριέρας μου στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν σχεδόν αδύνατο να προβάλλω έναν χαρακτήρα LGBTQ στην τηλεόραση στο Pose, το οποίο θα μπει στην ιστορία για το ότι έχει το μεγαλύτερο LGBTQ cast όλων των εποχών, είναι μια πραγματικά γεμάτη στιγμή για την καριέρα μου. Αυτή η εκπομπή έκανε ιστορία πίσω και μπροστά από την κάμερα, και η κληρονομιά έχει μεγάλο βάθος. Είμαι τόσο περήφανος για τους συναδέλφους μου συνδημιουργούς Steven Canals και Brad Falchuk, καθώς επίσης και για την παραγωγό /συγγραφέα/σκηνοθέτη Janet Mock, η οποία άφησε τόσο το ανεξίτηλο σήμα της με την προσωπική και εγκάρδια δουλειά της. Ευχαριστώ επίσης την Our Lady J για την απίστευτη δουλειά της ως παραγωγού, συγγραφέα και ηθοποιού στην εκπομπή. Πρέπει να πούμε την ακριβή ιστορία που θέλαμε, όπως θέλαμε να την πούμε και είμαι απίστευτα ευγνώμων. Η ιστορία του Pose μπορεί να τελειώσει το 1996, αλλά η επίδρασή της θα συνεχιστεί για πάντα».

Κοιτάζοντας πίσω στα γυρίσματα της εκπομπής, ο συν-δημιουργός Canals λέει: «Το Pose έγινε αντιληπτό ως ερωτική επιστολή στην υπόγεια κοινότητα της αίθουσας χορού της Νέας Υόρκης, στην οικογένεια queer & trans μου, στον εαυτό μου. Εγώ, μαζί με τους απίστευτους συνεργάτες μου, δεν ήθελα ποτέ να αλλάξω το τοπίο της τηλεόρασης. Ήθελα απλώς να πω την ειλικρινή ιστορία για την οικογένεια, την ανθεκτικότητα και την αγάπη. Πόσο τυχερός είμαι που έχω κάνει αυτό για τρεις σεζόν. Είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη στους ατρόμητους συγγραφείς, καστ και παραγωγούς που δούλεψαν ακούραστα για να κάνουν το Pose να ζωντανεύει, ταπεινωμένο από το πιστό κοινό μας, ευγνώμων στην κοινότητα του ballroom που μας εμπιστεύτηκε να πούμε την ιστορία της, συγκλονισμένος από τους κριτικούς που μας αγκάλιασαν θερμά και για πάντα υποχρεωμένος στον Ryan Murphy, το FX και την 20η τηλεόραση που αλλάξαν τη ζωή μου».

Pose 3: οι τίτλοι τέλους της πολυαγαπημένης σειράς

Ποζάρουν οι Mj Rodriguez ως Blanca, Dominique Jackson ως Elektra, Indya Moore ως Angel, Ryan Jamaal Swain ως Damon, Hailie Sahar ως Lulu, Angel Bismark Curiel ως Lil Papi, Dyllon Burnside ως Ricky, Sandra Bernhard ως Judy και Billy Porter ως Pray Tell .

Ο Porter, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος μαύρος ηθοποιός που κέρδισε το Emmy για τον κορυφαίο ρόλο σε μια δραματική σειρά, αποκάλυψε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η εκπομπή περίμενε έως ότου η πανδημία καλυτερέψει το 2021 πριν γυρίσει τις μεγάλες, γεμάτες σκηνές αίθουσες χορού της σεζόν 3.

«μπορεί να μην είναι η ευκολότερη μαγνητοσκόπηση τηλεοπτικής εκπομπής, που έχω συμμετάσχει, αλλά είμαι ευγνώμων που επέστρεψα στη δουλειά», είπε εκείνη την εποχή.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την τελευταία σεζόν της παράστασης; Την ξεκινήσατε;

Συντάκτης: Κλεωνάντα Χρούμπ,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.