Πώς ξεκίνησα το ταξίδι προς την αθλητική δημοσιογραφία!

Συντάκτης: Ελένη Εμμανουηλίδου

Μια ιστορία θέλησης, επιμονής και αισιοδοξίας μιας νέας γυναίκας που κόντρα σε προκαταλήψεις και αρνητισμό κατάφερε να ζει το όνειρό της, την επαγγελματική ενασχόληση με την αθλητική δημοσιογραφία.

Όταν αγνόησα σεξιστικά στερεότυπα και αρνητισμό

Ήρθε η στιγμή  να σας εξιστορήσω μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από περίπου  3,5 χρόνια, όποτε και αποφάσισα να ασχοληθώ με το επάγγελμα της αθλητικής δημοσιογραφίας. Όταν το είπα στους συγγενείς μου έπεσαν όλοι να με «φάνε», λέγοντας μου το εξής: «Δεν θα τα καταφέρεις, θα πρέπει να περάσεις από πολλά κρεβάτια για να σε πάρουν κάπου». Όλο αυτό με έριξε ψυχολογικά μεν, αλλά με έκανε και πιο δυνατή. 

Όταν άρχισα να καταλαβαίνω μερικά πράγματα, όπως για παράδειγμα το τι τους πειράζει στο να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία, κατάλαβα το εξής: Ό,τι και να λένε οι συγγενείς μου για μένα δεν θα αφήσω να με επηρεάζει, γιατί πολύ απλά ξέρω ποια είμαι, τι έχω καταφέρει και τι φόβους  έχω νικήσει για να είμαι εδώ τώρα και να σας διηγούμαι  την ιστορία μου που μπορεί να περάσει μηνύματα που χρησιμεύουν σε κάθε άνθρωπο που θέλει να ακολουθήσει τα όνειρά του.

Κατάλαβα νωρίς τι με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη

Λοιπόν , η ιστορία μας ξεκινάει από το 2019 , όπου πήγα πρώτη φορά σε προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος και από τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι με αυτό το επάγγελμα θέλω να ασχοληθώ, γιατί μου άρεσε από την αρχή, γιατί το γούσταρα και είχα καταλάβει από νωρίς  ότι με αυτό το επάγγελμα  θα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη. Δηλαδή θα ξυπνούσα το πρωί μες το κέφι και θα ένιωθα ευτυχισμένη με όλη την σημασία της λέξεως, χωρίς να με απασχολεί αν θα κοιμάμαι μόνο 3 ώρες και χωρίς να μην σκέφτομαι το πότε θα φύγω και σε πόση ώρα έχω διάλλειμα… Θα σας πω το εξής: Αν κάνεις αυτό που θες, δεν σε νοιάζει τι ώρα θα σχολάσεις, ούτε τι ώρα θα πάς στη δουλεία, γιατί πολύ απλά κάνεις αυτό που γουστάρεις από τα βάθη της ψυχή σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. 

Με δουλειά και προσήλωση ήρθε η αναγνώριση 

Στις αρχές του Ιανουάριου 2020 έφτιαξα το πρώτο μου blog για το ποδόσφαιρο και πραγματικά δεν το περίμενα να το δουν τόσα  άτομα και να έχω τόσο πολύ απήχηση από την  αρχή του blog μου. Μετά άρχισα να γράφω και για την Εθνική Ελλάδος, για το Κύπελλο Ελλάδος και για το EuropaLeague. Μετά από όλα αυτά , οι συγγενείς μου άρχισαν να βλέπουν ότι με αυτό το επάγγελμα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη και ότι αισθάνομαι 100% ολοκληρωμένη με  αυτό που κάνω. Θα σας πω κάτι. Να κάνετε αυτά που θέλετε ΕΣΕΙΣ και όχι οι άλλοι, να ακούτε πάντα την καρδιά σας και να πιστεύετε πάντα στον εαυτό σας!

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου  κάποιους ανθρώπους που μπορεί να μην με γνώριζαν τότε, αλλά με γνωρίζουν τώρα για το έργο μου και για αυτά που έχω κάνει και για τα άρθρα που γράφω τα οποία αγγίζουν βαθιά τους αναγνώστες μου. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα 2 site που με βοήθησαν να αναδείξω το ταλέντο μου στην αρθρογραφία και τα 2 site που είμαι τώρα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα!

Συντάκτης: Ελένη Εμμανουηλίδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.