Πώς βγαίνουν τα χρήματα;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Πώς βγαίνουν τα χρήματα;Δεν σας έχει τύχει έστω μια φορά στη ζωή σας να ευχηθείτε να φύτρωναν τα λεφτά στα δέντρα; Να είχατε αφθονία και κάθε φορά να κόβατε φυλλαράκια (λεφτάκια) για να εκπληρώνετε τις επιθυμίες σας; Ελάτε την αλήθεια πείτε, μεταξύ μας!

Επειδή μάλλον αυτός είναι ο κρυφός πόθος κάθε ανθρώπου και πιθανότατα των παιδιών που έχουν αστείρευτη φαντασία, η συγκεκρκιμένη αλληγορία είναι και ο ιδανικός τρόπος να διδάξεις στα παιδιά την αξία του χρήματος.

Το βιβλίο «Πώς βγαίνουν τα χρήματα;» των εκδόσεων Μίνωας έχει ως κυρίαρχη ιδέα το «γεγονός» ότι τα χρήματα φυτρώνουν στα δέντρα και στους θάμνους. Αυτή είναι η ιστορία που ζει ο μικρός Σταύρος και η μαμά του που είναι οι εκλεκτοί και ζούν σε αυτό το μαγικό τόπο. Τη συνέχεια της ιστορίας θα τη διαβάσετε στο βιβλίο. Να μην σας χαλάσουμε την έκπληξη.

Το βιβλίο που υπογράφει η Τζένιφερ Μουρ-Μαλινος ανήκει στη σειρά «Μιλάμε στα παιδιά για…» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Μέσα από τρυφερές, ευαίσθητες και διασκεδαστικές ιστορίες τα μαθαίνουν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες. Αντιλαμβάνονται τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και αποκτούν πρότυπα προς μίμηση. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει και Οδηγό για Γονείς για το θέμα που πραγματεύεται.

Τελικά πώς πιστεύτετε ότι θα ήταν η ζωή σας αν όντως τα χρήματα φύτρωναν στα δέντρα; Μήπως θα ήσασταν τότε στ’αλήθεια ευτυχισμένοι;

Κλείστε τα μάτια, μπείτε σε αυτή την εικόνα και αφεθείτε στο όνειρο. Δείτε που θα σας πάει…

Και αν θέλετε ελάτε να πείτε και σε εμάς το μυστικό!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…