Πώς το νέο προφίλ του Linkedin μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά σας!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Πώς το νέο προφίλ του LinkedIn μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά σας!Το LinkedIn αλλάζει… υπέρ όσων κυνηγούν την επαγγελματική τους τύχη! Το νέο προφίλ θα φέρει στην επιφάνεια καινούριους τρόπους για να μπορούν οι εργοδότες να ανακαλύπτουν άμεσα όσα άτομα αναζητούν εργασία… Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν αρκετές μετατροπές, που θα αφορούν, όχι μόνο το θέμα εμφάνισης, αλλά και τις ικανότητές του πάνω στο ζήτημα της εύρεσης εργασίας… Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο: http://www.linkedin.com/profile/sample

Η εικόνα του προφίλ… αποκτά σημασία!

Στο νέο LinkedIn, η εικόνα του προφίλ γίνεται μεγαλύτερη και βρίσκεται σε μια πιο περίοπτη θέση οπτικά, δηλαδή σχεδόν προς το κέντρο. Επειδή η εικόνα παίζει μεγάλο ρόλο, προσέξτε να επιλέξετε μια επαγγελματική φωτογραφία, στην οποία θα είστε ντυμένος ανάλογα. Βρείτε μια που αναδεικνύει τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα αλλά και το επαγγελματικό σας χαρακτήρα.

Το τμήμα του Summary and του Headline

Με τον μεγάλο αριθμό των συστάσεων, τα links και τις αλλαγές που θα κάνετε στο προφίλ σας, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να δώσετε βάση στην περίληψη των ιδιοτήτων ή των ταλέντων σας στο κομμάτι του Summary! Πρόκειται για ένα κομμάτι που συνδυάζεται άμεσα με το όνομά σας και φαίνεται ξεκάθαρα με το άνοιγμα της σελίδας σας.

Πώς το νέο προφίλ του LinkedIn μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά σας!Η οπτικοποίηση δεδομένων… είναι εμφανής!

Τα infographics, οι εικόνες και οι οπτικές επιδείξεις των δεδομένων αποτελούν πρωταγωνιστές του νέου προφίλ στο LinkedIn. Στη δεξιά στήλη, για παράδειγμα θα είστε σε θέση να δείτε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το δίκτυό σας μέσα από γραφήματα και άλλα εργαλεία. Παράλληλα, θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε ποιες από τις επαφές σας έχουν συνδέσεις με εταιρείες-στόχους, ερχόμενοι σε επαφή με νέες ευκαιρίες πάνω στην αγορά.

Τοποθέτηση γραμμής… για να ενημερώσετε την κατάστασή σας

Πρόκειται για μια δυνατότητα που έχει το Facebook και το Twitter, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη «ζωντανή» επαφή ανάμεσα στους χρήστες και την ανταλλαγή πληροφοριών. Σύντομα, όταν κάποιος κοιτάζει το προφίλ σας, θα μπορεί να δει πόσο ενεργό είναι και πόσο συχνά δημοσιεύετε πληροφορίες ή δεδομένα. Αν προσέξετε τον επαγγελματισμό του προφίλ σας … θα «ανοίξουν» νέοι ορίζοντες για εσάς.

Ίδιες οπτικές αλλαγές και στα κινητά

Αν έχετε ένα «έξυπνο» κινητό ή tablet συγκρίνετε το προφίλ του LinkedIn, που φαίνεται στη συσκευή, με αυτό που δείχνει η οθόνη του υπολογιστή. Αμέσως θα καταλάβετε ότι υπάρχει μια ομοιομορφία στα δεδομένα και ότι όσες πληροφορίες βρίσκονται στο pc, φαίνονται και μέσα από το κινητό. Πριν ληφθούν αποφάσεις για τις αλλαγές του προφίλ, μόνο ορισμένα στοιχεία μπορούσαν να φανούν στο κινητό.

Πώς το νέο προφίλ του LinkedIn μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά σας!Τα στοιχεία επικοινωνίας… τακτοποιούνται!

Μέχρι σήμερα, τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονταν δίπλα στην εικόνα, στη δεξιά πλευρά του προφίλ ή στο κάτω μέρος της σελίδας. Με τις νέες αλλαγές, ο αριθμός του τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα βρίσκονται σε ένα αρχείο διευθύνσεων στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου εισαγωγή. Έτσι, θα μπορείτε να επικοινωνείτε πιο γρήγορα με τους διευθυντές προσλήψεων ή αυτοί με τους υποψήφιους εργαζόμενους.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.