Πώς θα περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές

Συντάκτης: Μαρία Παναγή

Έφτασε ο μήνας των διακοπών; Τι πρέπει να προσέξεις, για να περάσεις ιδανικά!

Ο Ιούλιος είναι δημοφιλής μήνας  του  καλοκαιριού επειδή υπάρχει αρκετός κόσμος που τον επιλέγει προκειμένου να περάσει ξέγνοιαστα και χαλαρά.

Συνήθως ανυπομονούμε για τις διακοπές και όλα τα νέα μέρη που θα επισκεφθούμε.  Ο προορισμός μπορεί να μην είναι μακρινός, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι με ποιους και πώς θα περάσουμε  τις διακοπές, ώστε να  δημιουργήσουμε  καινούργιες εμπειρίες.

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αποφύγουμε το στρες, διότι  το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα απολαύσουμε τις διακοπές μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η οργάνωση και η προετοιμασία των διακοπών  παίζει  σημαντικό ρόλο· ετοιμάστε εγκαίρως  μια λίστα με όλα τα  απαραίτητα για το ταξίδι, έτσι ώστε να μην αγχωθείτε πολύ.   

Ένα συχνό  φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι όταν πηγαίνουμε  διακοπές αντί να ξεκουράζομαστε, επιστρέφουμε περισσότερο κουρασμένοι.  Πολλές φορές αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να έχουμε  καταρτίσει ένα φορτωμένο πρόγραμμα με εκδρομές, πράγμα που τείνει να κουράζει. Ειδικά αν δεν έχουμε υπολογίσει σωστά τις διαδρομές, μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψουμε πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο, οπότε να δημιουργηθούν εντάσεις.    

Διαλέξτε  πως θέλετε να περάσετε ξέγνοιστα τις διακοπές σας. Μην κάνετε  κάτι  που μπορεί να σας πιέσει ή δεν είναι στο στυλ σας. Για παράδειγμα αν περνάτε κοινό χρόνο με φίλους που θέλουν  συνεχώς  να είναι στην παραλία και να χαλαρώνουν και να μην μετακινούνται, τότε  μην   πιέσετε τον εαυτό σας να κάνετε αυτό που θέλουν  εκείνοι,  αλλά αυτό  που εσείς επιθυμείτε. 

Να θυμάστε πως εσείς επιλέγετε αν θα ξεκουραστείτε πραγματικά ή όχι. Δυστυχώς πολλοί αποφασίζουν οταν πηγαίνουν διακοπές σχεδόν πάντα να ασχολούνται με το  κινητό τους  χωρίς να απολαμβάνουν την στιγμή  και την παρέα των υπολοίπων.

Όταν θα  επισκεφτείτε ένα μαγευτικό τοπίο που  σας κόβει την ανάσα, μπορείτε να το αποτυπώσετε σε φωτογραφία , αλλά μην το παρακάνετε, καθότι η παρατεταμένη χρήση του κινητού θα σας κάνει να μην απολαύσετε τη στιγμή. Άρα αδράξτε τη μέρα και  γνωρίστε νέα μέρη και  ανθρώπους. Τελικά, η καλύτερη  αποσκευή  του ταξιδιού  είναι το χαμόγελο και η καλή μας διάθεση

Συντάκτης: Μαρία Παναγή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.